top of page

Zomergem 26 juni

Het regionale circuit is eindelijk vertrokken. De wedstrijd in Zomergem is er na twee jaar terug. Circuit van net geen 6 km dat 15x afgelegd moet worden, goed voor 87 km wedstrijd met 94 dames aan de start waaronder een kwartet in ons trui. Esmée, Katrijn, Juliet, en Maelle maken de dienst uit. De drie laatsten met de examen in de benen maar vol goede moed. De regen hangt dreigend in de lucht maar blijft gelukkig uit.

Onze dames zien het zitten en nemen de handschoen op. Zeker in de beginfase kleuren ze mee de kop van het peloton.

In de vierde ronde trekt Katrijn het peloton even op een lint en het kraakt in al zijn voegen, verscheidene rensters lossen de rol, maar komen wat verder terug bij wanneer het tempo terug wat zakt.

Er zijn verscheidene aanvallen te noteren, de beste van Amber Arnouts die een tiental km voor het peloton uit rijdt en tot maximaal 35" voorsprong neemt.

Onze dames laten zich zien, eens laten ze het gat vallen voor Juliet, maar het peloton is bij de pinken, Katrijn probeert een aantal keer een aanval op te zetten, maar raakt niet weg.

Een twintigtal dames verlaten het peloton langs de achterdeur, maar de onzen blijven mooi meerijden. De snelheid gaat op en neer met hoge pieken, maar ook regelmatig een “rustpauze”.

Er wordt toch een mooi gemiddelde genoteerd dat met 39,9 km/h maar nipt onder de 40 blijft. In de voorlaatste ronde glipt Ellen Van Loy er vandoor en er volgt niet dadelijk een reactie waardoor de ouderdomsdeken weg kan blijven en 10” voor het peloton solo over de streep bolt. In de laatste ronde glipt nog een drietal er vandoor en Katrijn ruikt haar kans, ze springt er naar toe en komt erbij maar dan valt het stil terwijl het peloton op volle snelheid komt aangeraasd.

Gespeeld en verloren voor onze dame die vrede moet nemen met de 27ste plaats. Esmée sprint stevig mee en verovert een mooie 15de plaats. Juliet verovert de 43ste stek en Maelle staat op plaats 65.

Een mooie wedstrijd waarin onze dames toonden dat ze hun woordje kunnen meespreken, nog even "roderen" en dan komen ze vol op toerental.

Dank aan Jonas voor de dienst in de bevoorrading en de trouwe supporters die eens te mee rop post waren.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page