top of page

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de deelneemsters alles behalve gunstig gezind en al snel zijn de meesten verkleumd.

Na de passage over de heuvels rond de Lac de l'Eau d'Heure scheurt het peloton enkele plaatsen voor Esmée, zij kan niet tijdig aanpikken en moet zo verder met de tweede groep. Bij aankomst in Binche moeten nog enkele plaatselijke ronden worden afgelegd, maar net als de meeste andere rensters in haar groep besluit Esmée de remmen dicht te knijpen want ze raken totaal onderkoeld. Zij zin zeker niet in de minderheid want finaal zullen slechts 44 rensters de wedstrijd uitrijden.

Toch weer een mooie ervaring voor onze dame die ze zeker meeneemt naar de toekomst.

Recente blogposts

Alles weergeven

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Meulebeke 2 oktober

In deze veldrit staan niet minder dan 40 dames aan de start waarbij Famke. Zij kent jammer voor haar opnieuw de nodige dosis tegenslag en moet de wedstrijd verlaten.

Comments


bottom of page