top of page

Zolder: oefentijdrit 3 juli.

Bijgewerkt op: 5 jul. 2020

Tijdrit op het autocircuit van Zolder, meteen de eerste test voor onze dames in het post-coronatijdperk. Hoewel het officieel een oefenwedstrijd is wil iedereen zich toch al van haar beste kant laten zien. Voor ons team 3 junioren en 1 belofte aan de start, bijna zelfs maar 2 junioren want door de enorme verkeersopstopping rond Brussel was Katrijn bijna te laat, zij kwam een half uurtje voor haar start toe, net op tijd om nog een rugnummer te ontvangen. Bijna in haar zog ploegleider Serge die met de camper eveneens Brussel had verkend aan wandeltempo. Trouwe supporter Jacques was er wel tijdig evenals Esmée, Yenthe en Kato. Het circuit moest door de dames junioren 2x worden afgelegd, eens gaan en eens keren goed voor ongeveer 8km, de dames elite mochten dit rondje 2x afleggen. Bij de dames junioren 19 starters. Katrijn gaat als derde van start in deze groep.

Door de veel te korte opwarming lopen de benen snel vol maar toch tracht ze er een mooi tempo op na te houden. Ze neemt het keerpunt na 5’52”, goed voor een vijfde tussentijd.

Yenthe vertrekt als zevende en zet een tussentijd neer van 6’14, waarmee ze in het middenmoot uitkomt. Kato gaat als zeventiende van start en keert in 6’08, waarmee ze Yenthe net vooraf gaat. Rond dat tijdstip rijdt Katrijn over de streep, zij eindigt finaal in 11’43”, goed voor een gemiddelde snelheid van 40,92 km/h, gezien de stress, de korte opwarming en de eerste wedstrijd met de nieuwe fiets zeker niet slecht. Zij legt daarmee beslag op de vijfde plaats op 12” het podium, wel meer dan 36” achter winnares Marith Vanhove.

Kato doet er 12’19” over, dat betekent gemiddeld 38,95 km/h en dat geeft recht op de tiende plaats, waardoor wij twee van onze dames in de top-10 neerzetten. Mooi voor een eerste wedstrijd na zo veel maanden.

Na de dames junioren is het aan de dames elite en U23 om van start te gaan. Van de 20 starters zijn er 8 beloften, waarvan 3 eerstejaars, daarbij Esmée. Zoals wij van haar gewend zijn trekt ze goed door.

Wij hebben geen tussentijden, maar zij komt over de eindstreep na 24’07” bij een gemiddelde van 39,80 km/h, dat is de beste tijd van de eerstejaars, vijfde tijd bij de beloften en veertiende tijd over-all. Dus zeker geen kwade prestatie.

Slotsom: wij halen (nog) geen podium, maar rijden goed mee en het doet vooral heel veel deugd om terug de sfeer op te snuiven.

Dak Cyclingcphotography voor het gebruik van de mooie actiefoto's. Meer foto's van deze wedstrijden en onze rensters op Facebook van deze fotograaf.

Volgende afspraak nu zondag op het circuit van Zolder voor een oefenwedstrijd over 76km voor Dames Elite met daarbij ook tal van junioren. Verscheidene rensters van de “yellow blue army” zullen er meestrijden. Supporters op post.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

1 commento


f.vandermeiren
04 lug 2020

Sterk ! Goed bezig

Mi piace
bottom of page