top of page

Zolder 5 juli

Na de tijdrit op vrijdag was het op zondag terug verzamelen geblazen op het circuit van Zolder-Terlaemen. Dit keer met wegwedstrijden op het programma, o.a. voor Dames Elite, daar er geen wedstrijd was voor Dames Jeugd konden ook de junioren deelnemen. Voor ons team maakten Esmée en Jolien deel uit van het 50-koppig peloton.

Op het menu 19 rondjes van 4km over de mooie asfalt van dit circuit. Het startsein was nog niet helemaal gegeven of de eerste aanval was reeds een feit. Eens de vroege vluchter (Julie De Wilde) gevat viel het niet meer stil. Onze beide dames weten zich goed te handhaven in het peloton. Naar het einde toe is een groep van zeven rensters helemaal buiten schot van het peloton en rijden er nog enkele kleine groepjes tussen de kop en de hoofdmacht. In totaal blijven 12 rensters uit de greep van het peloton dat mag sprinten van de 13de stek. Jolien en Esmée starten naast elkaar de sprint vooraan in dit peloton maar krijgen nog een aantal anderen over zich heen. Finaal wordt Jolien als 22ste afgeklokt en Esmée als 26ste.

Wij zijn terug gestart en hopen dat corona geen roet meer in het eten gooit. Volgende afspraak zaterdag 11 juli in Iddergem (Denderleeuw) waar het startschot is voorzien om 17u voor 13 ronden of een totaal van 93 km. Daar de wedstrijd voor Dames Jeugd geannuleerd werd zullen onze rensters ook daar starten in een gemengd peloton Elite + junioren. Supporters op post!!!

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

bottom of page