top of page

Zolder 31 juli TT

Bijgewerkt op: 2 aug. 2020

Onder een verzengende hitte is het verzamelen geblazen voor een individuele tijdrit op het circuit van Zolder – Terlaemen en dit voor de tweede maal deze maand. De deelnemers moeten terug het circuit in 2 richtingen afleggen waardoor 1 rondje officieel 8 km is, in werkelijkheid net iets minder. Deze keer mogen de dames junioren deze ronde ook 2x afleggen, net als de dames elite, goed voor officieel 16 km, in werkelijkheid dichter bij 15,5 km.

In totaal waren er 18 junioren en 21 DE ingeschreven, in beide categorieën starten er finaal 17. Van ons team schreven zich 5 dames in, 4 junioren en Esmée. Bij aankomst bleek echter de voorrem van Maelle beschadigd in het transport en daarom besloot onze dame de start niet te nemen omdat de veiligheid onvoldoende gewaarborgd is.

Door de coronamaatregelen mogen er per renster maar 2 begeleiders het terrein op evenals Serge en Jonas als ploegleiders. Dit maakt dat de supporters er dit keer niet bij waren. De tent om op te warmen gelukkig wel waardoor onze dames in onder de verschroeiende zon op de rollen moeten.

Katrijn moet als eerste van ons team het circuit op, zij is de tweede die de start zal nemen. Zij komt de eerste keer over de streep na 11’41” en perst er nog eens alles uit, maar de trainingen van woensdag in de Ardennen en donderdag op de piste blijken nog in de benen te hangen en zij komt finaal na 23’28,29” over de finish, toch nog goed voor de vijfde eindtijd.

Ruth start wat later en geeft goed gas, zij komt aan het tussenpunt door na 12’05”, maar kan haar snelheid onvoldoende handhaven in het tweede deel en klokt af na 24’27,492” wat finaal recht geeft op de negende plaats in de uitslag.

Een minuutje na Ruth gaat Yenthe van start, zij blijft in het eerste deel mooi onder de 12’ met een chrono van 11’54”, het tweede deel verloopt ook bij Yenthe iets moeizamer, maar met een eindtijd van 24’24,055” blijft ze net voor Ruth en komt zo op de achtste plaats uit.

Onze 3 junioren rijden zo allen in top-10 en in de linkerkolom. Van de 7 eerstejaars klokt Ruth de derde tijd.

Esmée neemt iets na 18u de start en geeft dadelijk goed gas. Zij komt aan het eerste meetpunt voorbij na exact 12’ en verzwakt niet ik het tweede deel, dat is met het keerpunt net iets langer en zij komt over de finish na 24’09,227” wat haar exact in het midden plaatst van de einduitslag, 9de op 17. Dit keer is zij enige eerstejaarsbelofte, maar tussen de andere beloften weet ze zich ook in het midden te plaatsen als vijfde op tien.

Na afloop blijkt dat de Elite, met nochtans enkele specialisten in het deelnemersveld niet zo veel sneller rijden dan de junioren. Wat er nog maar eens op wijst dat er een sterke juniorenlichting op komst is.

Dank aan Cyclingcphotography voor het gebruik van de mooie actiefoto's. Meer foto's van de tijdritten en onze rensters op Facebook van deze fotograaf.

Vanaf nu is het afwachten of, waar en wanneer onze dames nog aan de start van een wedstrijd verschijnen. Alle wedstrijden voor dames jeugd en elite die de komende weken op de nationale kalender stonden zijn intussen geannuleerd, op onze blog zullen de komende weken dus geen wedstrijdverslagen meer verschijnen, tenzij wij van Noorwegen of Nederland nieuws ontvangen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page