top of page

Zolder 30 augustus

Deze keer een wedstrijd voor dames jeugd in Zolder. Het parcours is intussen wel gekend en moet 17x afgelegd worden, goed voor 68km. Om toch wat variatie op het thema te brengen starten dit keer de junioren 1 minuut voor de nieuwelingen en mogen zij proberen buiten schot te blijven.

Daarenboven mogen nu ook rensters uit het buitenland deelnemen en dat maakt dat het startblad wat beter gevuld raakt. Liefst 42 nieuwelingen en 46 junioren melden zich voor een namiddag F1 op 2 wielen.

Onze EK-gangers zijn niet op het appel, voor de rest tekent iedereen present. Bij de junioren zijn dat Yenthe, Kato, Ruth en Maëlle, bij de nieuwelingen Julie en bijna-lid Jade. Kato is nog stevig ingepakt na haar duik van donderdag. Ploegleider Serge is op post om te zien hoe zijn team in vorm is met het oog op de mooie 3-daagse in Watersley volgend WE.

Zoals bijna steeds in Zolder wordt het een snel gereden wedstrijd waarbij wel wordt aangevallen, maar het bijna niet mogelijk is om van het peloton weg te rijden.

Dat mogen o.a. Yenthe en Kato ondervinden die wel proberen om een ontsnapping op gang te brengen maar telkens opnieuw tot de orde worden geroepen. Voor Kato wel een hele opsteker dat zij terug haar aanvalslust kan etaleren.

Julie is een zuivere sprinter die deze week nog haar rappe benen toonde in Rumbeke, maar deze snelheden langere tijd aanhouden zit er momenteel nog niet in waardoor zij vroegtijdig de wedstrijd moet verlaten. Je kan niet van alle markten thuis zijn. Jade rijdt wel goed mee en weet in de eindsprint een 8ste plaats te versieren.


Bij de junioren rijden onze dames goed mee, wat veelbelovend is met de komende wedstrijden zoals Watersley Ladies Challenge en BK in het verschiet. Op het einde wordt met een bijna voltallig peloton gesprint voor de zege. Dit keer komen onze dames niet wiel aan wiel binnen. Ruth verovert de 14de plaats, Yenthe wordt 16de, Maëlle 23ste en Kato 31ste.

Proficiat aan onze dames en op naar het mooie en lange WE dat hen te wachten staat!!!

Dank aan Ilse voor de mooie actiefoto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

コメント


bottom of page