top of page

Zolder 27 augustus

Bijgewerkt op: 1 sep. 2020

Gelukkig blijft Cycling Vlaanderen "oefenwedstrijden" organiseren op het circuit van Zolder, zo kunnen de renners en rensters toch regelmatig eens hun sport beoefenen.

Dit keer in een wedstrijd voor dames elite waarin 3 van onze junioren zich aanmelden voor deelname. In totaal staan 92 dames aan de start in deze wedstrijd over 100km.

Het wordt zoals de vorige keren een gesloten wedstrijd met veel vluchtpogingen die geen van allen ver dragen. Het tempo ligt zo wel heel hoog (ze eindigen met gem. van 40 km/h), maar ons trio weet zich goed te handhaven vooraan in het peloton ondanks dat het soms wat harakiri is in de bochten bij deze snelheden.

Alles verloopt naar wens tot er enkele ronden voor het einde een valpartij te noteren valt. Kato is onze pechvogel van dienst en ligt erbij, gelukkig zonder veel erg, de schade blijft beperkt tot wat "kasseibrand". Yenthe kan nipt ontwijken en krijgt terug aansluiting met het peloton. Kato verliest te veel tijd en probeert op karakter nog terug te keren, maar dat lukt helaas niet meer en zij moet een ronde voor het einde de koers verlaten en wordt als 76ste in de uitslag opgenomen. Maelle en Yenthe nemen geen risico's in de eindsprint en worden als 57ste en 67ste afgevlagd.Proficiat aan onze dames en dank aan Ilse voor de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page