top of page

Zolder 26 juli DE

Voor de Dames Elite was er nogmaals een afspraak op het circuit in Zolder. Dit keer voor 25 rondjes goed voor 100km. Aan de start 68 rensters, waaronder ook enkel dames juniores die deze wedstrijd verkozen boven het criterium in Landskouter. Onder de 68 twee dames in onze kleuren met name Erin en Esmée. Esmée is al een tijdje sterk bezig, Erin lijkt door de perikelen van de examens en de knie heen, haar vormcurve gaat crescendo.

De eerste ronden is er wapenstilstand, een en ander moet duidelijk nog even besproken worden, maar daarna vindt Lenny Druyts het genoeg geweest en zet de eerste aanval van de dag op. Alle anderen vinden het nog te vroeg en dus moet de jongste van de 4 zusjes alleen op pad en dat houdt ze niet vol. Na haar zijn er verscheidene aanvalspogingen en ook Erin probeert haar duit in het zakje te doen.

Esmée houdt zich gewoontegetrouw achteraan op maar komt nu en dan vooraan eens poolshoogte nemen. Wanneer ze halfweg vooraan is te vinden proberen Marthe Truyen en Imogen Cotter iets op poten te zetten, Esmée voelt zich geroepen om deel te nemen maar komt er net niet bij.

Deze 2 dames rijden 5 ronden voorin, maar worden op hun beurt terug ingelopen. Erin blijft vooraan het fort bewaken, Esmée, keert terug naar de achterhoede. Typisch voor de wedstrijden op dit circuit is dat het moeilijk is om weg te rijden terwijl de meerderheid vlot kan volgen. Het is een oefenkoers en wie wordt gedubbeld mag achteraan inpikken en de wedstrijd uitrijden. Dit is voor onze 2 rensters evenwel niet nodig, zij houden stand.

In de voorlaatste ronde zet Cotter nog een solo op, het peloton reageert te laat en zij kan nog uit de greep van de sprintende meute blijven. Erin komt als 26ste binnen en Esmée wordt als 45ste afgevlagd. De koers op zich wordt door de aanwezigen als saai ervaren, maar gezien de huidige corona-crisis zullen wij maar hopen dat de federatie deze wedstrijden blijft organiseren want anders komen onze rensters enkel nog op de fiets om te trainen. Dank aan Norbert en Erin voor het doorsturen van de koersfeiten en de foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page