top of page

Zedelgem 12 juni

Eindelijk koers voor niet-profs en dus ook voor de jeugd. Daar hebben onze dames lang moeten op wachten. In Zedelgem staan niet minder dan 71 dames aan de start 39 junioren en 31 nieuwelingen, allen met heel grote koershonger. Onder hen onze 3 Belgische junioren, Ruth, Jade en Laura. Voor de junioren staan er 68 km op het menu. Het peloton heeft er zin in en onderhoudt een mooi tempo. Voor sommigen is dat iets te snel en er verdwijnen rensters langs de spreekwoordelijke achterdeur. Niet ons trio dat mooi stand houdt en zich toont, al moet Laura helemaal op het einde een gaatje laten. Na een uur en drie kwart meldt een peloton van nog 33 rensters zich voor een massasprint die met overwicht wordt gewonnen door Marith Vanhove, onze Jade strijdt sterk mee en komt als vierde over de streep, dat volstaat voor een podiumplaats als juniore daar de derde renster een nieuwelinge is. Wat verder is Ruth 22ste, goed voor de 15de stek bij de junioren en Laura komt 13” na het peloton over de streep als 35ste, zijnde 25ste juniore.

Onze dames hebben hun start niet gemist. Op naar de volgende afspraak.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Yorumlar


bottom of page