top of page

Watersley Womans' Challenge 3 september

Met uitstel van een jaar gaat de eerste Watersley Challenge voor U23 van start, een driedaagse met UCI 2.2 label. Wij zijn als enige Belgisch team present.

Tussen de 76 starters staan present en wel In onze kleuren Juliet, Esmée, Famke, Yenthe, Erin en Katrijn.

De eerste etappe is een criterium over 33 rondjes van 3 km op het Tom Dumoulin Bike Park, dat is 33 keer de steile helling en even veel keer de kasseihelling.

De dames hebben er zin in en schakelen dadelijk naar de hogere snelheden. De eerste warmte van deze zomer zorgt wel onmiddellijk voor het nodige slopingswerk. Eén van de eerste slachtoffers is Famke, zij krijgt snel last van de warmte en moet in de tweede ronde de strijd staken met een hyperventilatie. Intussen wacht men er niet en in de tweede ronde vertrekt reeds de eerste aanval, die achteraf ook de goede zal blijken te zijn.

Onze dames houden goed stand in het peloton, maar in de vierde ronde kent Juliet pech, lekke band, maar zoals het hoort in een criterium mag ze de volgende ronde terug inpikken. Het blijft keihard koersen en in de volgende ronde moet Erin het peloton laten gaan.

Katrijn en Yenthe rijden mooi vooraan, Esmée pendelt in het peloton en Juliet schuift langzaam terug naar voor.

Het vluchtersduo heeft na een derde wedstrijd iets meer dan een minuut voorsprong op het peloton.

Wat verder krijgt Esmée een dipje, zij zoekt haar eigen tempo en laat het peloton rijden. Zij wordt later terug ingehaald, heeft dan haar tweede adem gevonden en kan weer de snelheid aanhouden van het peloton dat intussen op meer dan 2 minuten van het kopduo rijdt terwijl er nog een tweede duo in de achtervolging is gegaan.

Katrijn is bijna de ganse wedstrijd in de voorste linies van de groep te bespeuren en ook onze andere dames nemen deel aan de debatten, zeker Yenthe rijdt een zeer sterke wedstrijd.

In de laatste ronden begint het peloton de sprint voor de vijfde plaats voor te bereiden en pas op dat moment moeten eerst Juliet en wat later Yenthe een gaatje laten.

In de eindsprint moet Katrijn van iets te ver komen, maar komt toch als zevende van het peloton over de streep, goed voor de 11de plaats en zij wordt zo ook tweede in het jongerenklassement. Yenthe komt op slechts 15" van het peloton binnen op de 36ste plaats en wordt 7de in het jongerenklassement. Juliet verliest een minuut op de groep en wordt 42ste, Esmée 44ste en Erin 56ste. Proficiat dames voor deze sterke wedstrijd, voor de meesten de eerste kennismaking met het UCI-niveau.

Na deze zware inspanning genieten onze rensters van een welverdiend avondmaal en stevige massagebeurt in het hotel waarna ze onder de wol kruipen om de batterijen op te laden voor de komende twee dagen.

Dank aan de supporters om onze dames aan te moedigen en aan Lut voor de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page