top of page

Watersley Ladies Challenge 3 september

Vandaag eerste rit in de Watersley Ladies Challenge, een Nations' Cup voor dames junioren. Vorig jaar in een afgeslankte versie georganiseerd, nu terug zoals het hoort met verscheidene landenteams aan de start en zo een groot deel van de sterkste rensters onder de junioren.

Normaal neemt onze ploeg aan verscheidene wedstrijden deel waardoor onze dames de kans krijgen een aantal wedstrijden van internationaal niveau te rijden alvorens de overstap te maken naar de elite. Door corona werden de meeste van deze wedstrijden geannuleerd waardoor het voor een renster als Ruth de enige kennismaking wordt in haar 2 juniorenjaren.

Verder staan er voor ons team 3 eerstejaars aan de start, Jade, voor wie het tevens een laatste oefengalop is richting het EK van volgende week, Laura en Shania die als gastrenster van WOOP ons team vervolledigt.

Aan de start liefst 111 dames voor een criterium op het Tom Dumoulin Bike Park waar zij 19 rondjes van 3 km moeten afwerken, met in elke ronde een steile helling en een kasseistrook die dezelfde hoogtemeters maakt als de helling.

Er wordt eerst een verkenningsronde gereden achter de wagen waarna de wedstrijd op gang wordt gefloten en de dames er meteen stevig invliegen. Jade en Ruth vestigen zich goed in het peloton, Shania neemt plaats in de staart van het peloton en voor Laura gaat het net iets te snel bergop, zij neemt na enkele ronden het wijze besluit om haar motor niet op te blazen en op eigen tempo verder te rijden.

Intussen zijn er enkele scheuren ontstaan in het peloton en zo komt Shania in een derde groep terecht. Zij voelt al snel dat dit niet haar terechte plaats is, dat zij beter kan, maar zit eerst wat gevangen. Jade en Ruth peddelen nog steeds stevig verder in de voorste gelederen. Even later probeert Shania de kloof met de tweede groep te dichten, eerst met enkele kompanen, dan alleen, maar er waait een stevig wind en op de vlakke stukken is dat geen bondgenoot. Zij waait dan ook terug, maar geen nood, de aansluiting wordt gemaakt en zij kan mooi stand houden in deze groep.

Vooraan kent Ruth een moeilijk moment, moet even het peloton laten rijden maar sprint dan in één ruk terug naar de groep om nadien haar plaats mooi te behouden, dat was even een staaltje van karakter tonen. Jade rijdt intussen attent vooraan mee.

Er zijn nog enkele aanvallen te noteren waarbij vooral de Britse ploeg actief is, maar het peloton komt keer op keer terug.

Een ronde voor het einde worden alle rensters die niet in de eerste groep rijden uit wedstrijd genomen, Shania wordt door de jury op plaats 68 gezet, Laura krijgt stek 95 toegewezen.

Jade en Ruth rijden met het peloton naar de streep en worden daar respectievelijk als 17de en 30ste afgevlagd. Dikke proficiat aan onze dames.

Op naar de tijdrit morgen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page