top of page

Watersley 4 september

Tweede dag in de 3-daagse challenge en dat is traditioneel een tijdrit over 12 km tussen Munstergeleen en het Watersley park. Het parcours is vrij bochtenrijk, heuvelachtig met enkele zware klimmetjes en op het einde een steile klim over zowat 500m. Echt wat men in grote wedstrijden mag verwachten. Super dus voor aanstormend talent om dit te mogen proeven.

Onze rensters verzamelen aan het lokale voetbalveld waar ze kunnen opwarmen en nadien losrijden. Het team beschikt sinds kort over een nieuwe communicatieset zodat onze rensters met "oortjes" uitgerust worden, acht van de negen resterende rensters maken daarvan gebruik en geven het beste van zichzelf over deze 12 km.

De junioren gaan eerst van start en worden door de ploegwagen gevolgd met instructies. Zij rijden allen voor het volle pond en moeten nog starten in de ochtendmist die vrij lang blijft hangen. Laura gaat eerst van start en zet een tijd van 22:24.48 neer, goed voor de 95ste plaats. Gastrenster Shania voelt zich al helemaal thuis en bedankt met een mooie 21:47,42 wat haar op de 85ste plaats brengt. Ruth heeft in de eerste etappe een stevige dosis zelfvertrouwen getankt en zet een chrono van 20:53,24 neer waarmee ze uitkomt op plaats 52. Jade mag in een later blok starten en komt over de streep na 20:00,05 waarmee ze net niet onder de 20 minuten duikt en op de 22ste plaats uitkomt, dat is een gemiddelde van 35,999 km/h, hiermee blijft ze 1:35,36 verwijderd van de winnares Zoë Backstedt, maar die is dan ook een fenomeen die meer dan 37" sneller finisht dan de tweede.

Wanneer in de namiddag de beloften hun tijdrit mogen afwerken schijnt de zon en kennen ze de "richttijd" van de jongste van Backstedt nl. 18:24,69 of dus 39,1 km/h en dat als eerstejaars!! Bij onze dames zijn er enkele die een stukje kunnen tijdrijden, maar niemand die de ambitie heeft beter te doen dan de Britse. Erin gaat als eerste van start en zij rijdt 20:59.78 later over de streep, dat blijkt enkele uren later de 50ste tijd te zijn. Volgende om haar kans te wagen is Juliet, zij heeft een reputatie hoog te houden als regiokampioene en derde clubrenster op het NK. Zij zoeft als een raket over het parcours en is 19:09,45 later reeds boven in Watersley, de beste tussentijd op dat moment en dat blijft lang zo, waren er hot seats geweest Juliet had er bijna de ganse middag in gezeten. Het is wachten op de toppers in de laatste blokken om haar terug te zetten. Zij eindigt finaal met de 6de tijd en dat is een super resultaat in deze wedstrijd, haar gemiddelde snelheid bedraagt 37,583 km/h, héél sterk op dit selectieve parcours. Derde in de rij wordt Yenthe, zij heeft al een hele tijd geen tijdrit gereden maar knalt er nog eens stevig op los als 7de in het voorlopig jongerenklassement. Zij komt binnen na 20:54,91, goed voor een 48ste tijd. Als voorlaatste van onze ploeg is het aan Esmée, ook steeds een goede tijdrijdster geweest en zij rijdt opnieuw ijzersterk. Zij klokt af na 19:31,82 wat goed blijkt voor de 14de tijd, sterk in dit deelnemersveld. Katrijn mag in het laatste blok starten en gaat beredeneerd te werk, zeer mooie lijnen, maar nu en dan net niet snel genoeg, toch weet ook zij een sterke tijd neer te zetten met 19:42,09, goed voor de 20ste plaats algemeen en de derde tijd bij de jongeren. Bij de beloften klokken 25 van de 72 rensters een tijd beneden de 20 minuten.

Juliet bevestigt met haar puike prestatie dat ze ons beste tijdrijdster is en dat ze bij de top van haar generatie thuis hoort.

Ter info geven wij nog mee dat niemand van de beloften sneller reed dan eerstejaars juniore Zoë Backstedt, een naam om te onthouden.

Na de rit trekken onze dames naar het hotel voor een verfrissende douche, een bord pasta en een weldoende massage. Morgen volgt een rit in lijn die het klassement in zijn definitieve plooi moet leggen. Bij de junioren staat Jade op een 7de plaats bij de jongeren, 17de algemeen en zal proberen dit morgen nog te verbeteren, Ruth kan ook nog wel wat opschuiven zij staat momenteel 36ste, maar dat is op minder dan een minuut van de top-20. Als zij haar prestatie van de eerste dag kan doortrekken zit er nog muziek in. Ook Shania en Laura zullen proberen nog wat plaatsen naar boven te schuiven.

Bij de beloften heeft vooral Katrijn wat te verdedigen, zij staat 17de, maar dat is op minder dan 1 minuut van plaats 6 en even goed slechts 1 minuut van plaats 30, dat wordt dus uitkijken, pech vermijden en goed meestrijden. Zij staat momenteel derde in het jongerenklassement, in dat laatste blijft Yenthe met een negende plaats ook top-10, in het algemeen klassement prijkt ze nog steeds op een 36ste plaats. Juliet is doorgeschoven naar rij 25 en de naam van Esmée prijkt na het getal "40". Erin staat op plaats 52, maar ook hier zal het geringste tijdsverschil een pak plaatsen in de ene of de andere richting schelen.

In het ploegenklassement doen wij het ook goed met een 7de plaats bij de beloften en een 12de bij de junioren.

Daar onze fotografen van dienst hun taak moesten uitvoeren met hun smartphone, de rensters snel reden en er weinig licht was is geen enkele foto scherp genoeg voor publicatie. Waarvoor onze excuses.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page