Waregem 6 september: TT Memorial Igor Decraene

Bijgewerkt: sep 9

De eerste zondag van september is er vaste afspraak in Waregem voor de testtijdrit Memorial Igor Decraene ter nagedachtenis van deze veel te vroeg overleden wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Het parcours is dit jaar wat ingekort tot een rondje van 10,6 km, maar blijft mooi voor een tijdrit. De dames jeugd leggen dit 1x af, de dames elite 2x.

Bij de dames jeugd weinig deelneemsters, ondanks het tekort aan wedstrijden vallen er nu 3 samen, in Poperinge is er een wedstrijd voor dames jeugd terwijl er in Nederlands Limburg een 3-daagse wordt gereden die normaal een week later op de kalender staat.

Niet getreurd echter, bij de dames nieuwelingen staan er 5 rensters op het startblad met daarbij Julie Nicolaes in onze outfit, na haar eerste week Topsportschool proeft ze nu van het tijdrijden. Zij legt de 10,6 km af in 18’18,138” wat recht geeft op de derde podiumplaats. Een mooi resultaat dat motiveert naar verder werken in deze discipline.

Esmée gaat van start bij de dames elite, zij heeft reeds veel ervaring én medailles in het tijdrijden en legt haar eerste ronde af in 16’35”, dat is bijna in evenwicht met de tweede ronde zou blijken want zij komt finaal over de streep na 33’01,539”, m.a.w. de tweede ronde in nagenoeg dezelfde tijd :16’26”, zelfs 9” sneller dan de eerste. Deze tijd geeft recht op de 9de plaats bij de elite algemeen, vijfde bij de beloften en zij is tevens de snelste eerstejaarsbelofte.

Voor beiden is het een goede voorbereiding richting het BK TT jeugd op 25 oktober in Borlo. Dank aan onze reporter ter plaatse voor de info en de foto.

Industrieterrein Hoogveld

Vosmeer 20

9200 Dendermonde

BTW BE 0836.300.841

T: 052/ 22 44 37

F: 052/ 22 44 95

E: vanassche@vahatrans.be

Erkend Val-I-Pac operator 

Contact

Een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder met de beste oplossing voor uw afval.