top of page

Vurste 11 september

In Vurste, hartje Land van Rode, staat een peloton van 74 rensters klaar voor 13 ronden over een totaal van 85 km doorheen het glooiend landschap. In dat peloton ontwaren wij naast Jolien D’hoore, kind van de streek, ook 5 rensters in onze kleuren nl Erin, Kato, Yenthe, Juliet en Esmée.


Erin heeft er zin in want trekt reeds in de eerste ronde ten aanval met een klein groepje, maar ze krijgen geen vrijgeleide. In de vierde ronde is het aan Esmée om het hazenpad te kiezen, zij doet dit in het gezelschap van een Zuid-Afrikaanse renster, maar ook zij kunnen op geen mededogen rekenen. Juliet doet nochtans haar uiterste best om beide aanvallen te beschermen, maar de tegenstand is te sterk. Daarna is het de beurt aan Kim De Baat en Dévon Kuijstermans en dan is het wel raak.


De snelheid gaat nu omhoog en dit gekoppeld aan het parcours maakt dat Kato haar eigen tempo moet zoeken. Intussen is Yenthe terug pechvogel van dienst en staat langs de kant met een lekke band.


De twee vluchters bouwen hun voorsprong geleidelijk aan uit, in de finale probeert Erin nog eens om aan de aandacht van het peloton te ontsnappen en terug doet Juliet uitstekend afstoppingswerk, maar opnieuw keer het peloton terug. Intussen kunnen de vluchters sprinten voor de winst die naar Kim De Baat gaat.

Even later is het peloton aan de beurt en daarin demonstreert Jolien D’hoore haar snelle benen. Erin demonstreert nog maar eens dat het met de conditie crescendo gaat, zij heeft nog wat in de tank en spurt zich naar een mooie 12de plaats. Esmée en Juliet mengen zich niet in de sprint en eindigen in het peloton, maar waar precies kunnen wij niet meegeven want voor de zoveelste keer lijkt het opmaken van een uitslag problemen te geven, zij worden enkele dagen later beiden ten onrechte als DNF in de uitslag geschreven.

Hartelijk proficiat aan onze dames ze hebben een mooie koers gereden en goed samengewerkt. Week na week gaat het beter, het seizoen zal nog te kort blijken zijn, maar dit belooft in elk geval voor volgend jaar. Ploegleider Jonas keerde in elk geval tevreden naar huis.

Dank aan Norbert en Jonas voor de info en Ilse voor de foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page