top of page

Vresse-sur-Semois 12 augustus

Vandaag was in Vresse-sur-Semois de klimkoers voorzien voor dames jeugd. Het merendeel van onze dames had zich ingeschreven en verscheidene hadden ook logies geboekt toen plots deze wedstrijd nog werd geannuleerd voor corona-maatregelen. Niet getreurd dachten onze dames junioren en zij organiseerden op slag met de ploegleiding een Ardennentraining.

Iedereen is tijdig op de plaats van afspraak in Vresse en klaar om een rit uit de "oude doos" te rijden. In de archieven van een papa zat nog een Ardennentocht van een wielertoeristenclub, een mooie lus tussen Vresse en Bouillon, voldoende kilometers hoofdzakelijk kalme wegen, en met meer dan voldoende hoogtemeters om de kuiten goed onder spanning te houden.


In totaal trekken 12 dapperen op pad, naast de 5 dames in onze outfit verwelkomen wij "bijna-lid" Jade, enkele jongens en een dame uit de vriendenkring en dappere papa Peter.

Na enkele kilometer langs de boorden van de Semois om de spieren los te rijden wordt de eerste helling aangevat aan een mooi tempo. De groep wordt gevolgd door de ploegauto en een tweede volgwagen in assistentie.

Zo zijn alle mannen "uit de voeten" en kunnen de meegereisde dames samen een mooie wandeling afwerken. De groep blijft mooi rondrijden tot plots een wegblokkade de volgauto's tot rechtsomkeer dwingt. Het gebruikte parcours dateert immers van 1993 en intussen blijkt net voor Bouillon de weg niet meer berijdbaar voor auto's. De renners vervolgen "de paden van Garmin" en kunnen zo Bouillon bereiken via een best pittige helling die tegen de 20% aanleunt. Intussen moeten de auto's een hele omweg rijden. Zij worden gelukkig niet gehinderd door een tractor of ander snelheidsremmend voertuig en pikken bij het buitenrijden van Bouillon terug aan bij de renners.

Daarna wordt de weg vervolgd via mooie en vlot berijdbare hellingen en bij aankomst in Vresse wordt als grote finale de Rue de la Chapelle aangesneden waar iedereen nog eens het beste van zichzelf mag geven.


Moe maar voldaan na meer dan 3u training begeeft het ganse gezelschap zich naar de lokale pizzeria waar de sportieve activiteit wordt afgerond met een gezellig middagmaal op het zonnig terras.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page