top of page

Vrasene 16 juli

Wedstrijd voor Dames Elite in Vrasene, dorp in het zoete Waasland. Gelukkig heeft de zondvloed van de voorbije dagen deze gemeente ongemoeid gelaten.

Het parkoers bestaat uit een vlak rondje van 6,4 km dat 15x moet worden afgelegd, goed voor een totaal van 96 km. Liefst 131 dames melden zich aan voor de start, waaronder 5 van ons team nl. Ruth, Yenthe, Maelle, Kato en Famke, die voor het eerst aan de start staat met haar nagelnieuwe fiets. Aan de start ook onze Noorse ex-ploegmakker Nora Tveit.

Het peloton heeft er zin maar er zijn enkele moeilijke passages en met zo’n grote groep is dat niet evident. Er zijn dan ook enkele valpartijen te betreuren. Famke is slachtoffer van zo’n crash, nu ze geen mechanische pech heeft wordt ze zo uit de koers geslagen. Pech blijft haar achtervolgen, maar wij zijn er zeker van dat binnenkort alle puzzelstukjes eens goed in elkaar zullen passen. Door die valpartijen breekt ook het peloton in twee, Maelle en Kato raken in de tweede groep. Vooraan zijn Ruth en Yenthe goed mee. Bij Ruth is de vormcurve in stijgende lijn want zij weet zich goed te manifesteren en dat als juniore. Er rijdt nog een groep van 9 rensters weg vooraan zodat het peloton na net geen twee en een half uur mag sprinten voor de laatste top-10 plaats. Dat is nog net iets te hoog gegrepen voor onze dames, maar zij doen het voortreffelijk met een 25ste plaats voor Ruth. Yenthe laat de groep sprinten en neemt geen risico en komt zo als 59ste over de streep. Zij zien ene gemiddeld van bijna 40 km/h op hun computer staan.

Een minuutje later kom de tweede groep met Maelle binnen, zij mogen nog sprinten voor de 60ste plaats. Maelle kiest voor de voorzichtigheid, laat deze sprint voor wat het is en wordt als 70ste genoteerd.

Dank aan onze trouwe supporters voor hun steun. Voor foto’s verwijzen wij u naar tal van FB-pagina’s, o.a. van Ilse Dockx.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page