top of page

Hønefoss 22 augustus: Noors kampioenschap junioren

Bijgewerkt op: 30 aug. 2020

In Noorwegen werd gestreden voor de nationale titels. De junioren verzamelden in Hønefoss, een kleine stad in de omgeving van de hoofdstad Oslo, voor onze Noorse renster Nora betekent dit een trip van zowat 8u met de auto. Noorwegen is immers een groot land, voor wie dit mocht vergeten zijn.

Door de corona-maatregelen zijn er zo goed als geen supporters langsheen het volledige parcours van 13km. Dat rondje is geen kattepis met 2 stevige hellingen en een totaal van 257 hoogtemeters. De eerste van deze 2 hellingen is vrij lang, de tweede is korter maar nog steiler. Dit circuit moeten ze 5x afleggen, goed dus voor 65km.

Reeds in de eerste ronde rijden op de lange helling 3 rensters weg van de rest, daarbij onze Nora, in de trui van Stavanger, haar Noorse ploeg. Het trio werkt goed samen en de voorsprong loopt gestaag op tot enkele ronden verder de verstandhouding verdwijnt en daardoor meteen ook de samenwerking. Het trio valt uit elkaar en zo rijden 3 eenzaten elk hun tijdrit, Nora is op dat moment derde. In de laatste ronde, met nog 5 km te gaan komt uit de achtergrond een renster terug en haalt Nora bij. Deze renster was op haar beurt op de lange helling weggereden uit het peloton en houdt er een stevig tempo op na, Nora weet evenwel haar wagonnetje aan te haken en haalt op het einde haar stevige sprint boven en stelt zo de derde plaats veilig.

Proficiat aan onze Noorse dame die wij door de corona-maatregelen dit jaar jammer genoeg niet op onze wegen aan het werk konden zien, daar Noorwegen geen junioren naar het EK in Plouay stuurt zullen wij haar daar evenmin aan het werk.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page