top of page

Uitbergen 29 augustus

Bijgewerkt op: 2 sep. 2021

In Uitbergen staan 114 rensters aan de start voor de wedstrijd bij de dames elite. De Oost-Vlaamse ladies al wat geconcentreerder dan de anderen want voor hen staan de provinciale titels op het spel.

De organisatie heeft een ronde van iets meer dan 8 km uitgetekend langs volledig biljartvlakke wegen met als voornaamste obstakels de vele bochten en hoofdzakelijk smalle wegen. Aan de start Katrijn en Maëlle, beiden komen in aanmerking voor de provinciale titel, Katrijn omdat ze in de provincie woont, Maëlle omdat ze Waalse is die bij een Oost-Vlaamse ploeg rijdt. Serge is trouwens betrokken in de organisatie en verzorgt samen met Bert een neutrale wagen.


De wedstrijd wordt snel verreden, de dames nemen slechts sporadisch een korte adempauze om er dan weer vol gas tegen aan te gaan. Katrijn is niet weg te slaan uit de voorste gelederen en rijdt zeer attent, enerzijds om valpartijen te vermijden, maar vooral om tijdig te reageren op elke aanval die kans op succes kan hebben. Zij is dan ook meerdere keren mee in een ontsnapping maar het peloton laat op dit terrein niet zomaar begaan.


Maëlle fietst ook vlot mee in het peloton en weet zich voldoende te positioneren om de achterdeur te vermijden. In de 9de ronde komt ze even achter een scheur te zitten, maar herstelt dit snel. Op het einde van de voorlaatste ronde springt de Nederlandse De Vries weg om een premie weg te kapen die er uiteindelijk niet blijkt te zijn. Zij gaat dan maar solo door en vanuit het peloton komt er geen echte reactie op gang. Katrijn zoekt stilaan positie voor de sprint en Maëlle moet nu toch een klein gaatje laten en raakt met een groepje licht achterop.

In de laatste kilometers is het nog wat wring- en duwwerk, Katrijn verliest het juiste wiel en moet de sprint om de tweede plaats van iets te ver inzetten. Kim De Baet wint afgetekend de pelotonsprint, Katrijn raakt nog over Sara Maes maar komt centimeters te kort om Julie De Wilde te kloppen voor de laatste podiumplaats én de titel van provinciaal kampioen U23.

Maëlle komt even later over de streep, maar een juiste plaats kennen wij niet want de jury slaagt er voor de tweede dag op rij niet in om een uitslag op te maken.

Gelukkig zijn er voldoende fotografen die de finish duidelijk konden vastleggen en zo kon een podium U23 toch worden opgesteld aan de aankomst. Julie, Katrijn en Sara waren enkele jaren terug ploeggenoten bij de Gentse Velosport en hebben toen menig podium gevuld, dikwijls ook met 2 van hen, nu eindelijk eens de drie samen.

Dank aan de vele supporters die langs het parcours en aan de aankomst onze dames steunden en aan Marc en Carine voor de mooie foto’s.

Volgend WE staat de Watersley Ladies Challenge op het programma in Nederlands Limburg, een driedaagse voorbehouden aan dames U23.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page