top of page

Trento 10 september

Vandaag EK voor dames junioren in het Italiaanse Trento. De rensters krijgen 5 ronden voorgeschoteld voor een totaal van 67,6 km, in deze ronde zit telkens de beklimming van een stevige “heuvel”. Aan de start 90 dames uit 25 landen met in de Belgische selectie Jade. In de beginfase blijft de wedstrijd vrij gesloten, bij de tweede doorkomst zit Jade nog mooi vooraan, wat verder ontploft de wedstrijd en rijden verschillende groepjes weg. Jade moet hier even passen en schuift door naar het tweede peloton. De achterdeur gaat wijd open, niet minder dan 58 rensters bereiken de eindmeet niet. Jade kan stand houden in het tweede peloton en wordt in de eindsprint tweede van deze groep op 3:34 van de winnares. Zij schrijft zo de 22ste plaats achter haar naam, tevens eerste van de Belgische selectie. Dikke proficiat voor dit resultaat. Op naar de volgende afspraak.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page