top of page

Stekene 19 september DJ

Voor de junioren stond in Stekene een wedstrijd voor de dames jeugd op het programma. Liefst 66 dames melden zich aan voor een afstand van 75 km (voor de junioren). In het peloton heel wat rensters uit verre landen die hier reeds vertoeven met het oog op het WK later deze week. In dat peloton 2 rensters in onze outfit nl. Ruth en Jade, Laure heeft een korte rustperiode ingelast.

De junioren starten gezapig en werken de eerste 3 ronden af in koffieklets-modus. Op dat moment starten de nieuwelingen gaan er dadelijk stevig tegenaan. Maar dit is voor de junioren niet dadelijk het sein om de snelheid op te drijven. Het is pas wanneer de voorsprong van de nieuwelingen halfkoers is opgelopen tot 2 minuten dat de gashendel eindelijk open gaat. Een tweetal ronden stevig koersen volstaat om de nieuwelingen te vervoegen. De achterdeur gaat nu open, maar onze dames blijven mooi vooraan. Wij noteren een zware van Shania De Prijck die 2 weken geleden als gastrenster onze rangen vervoegde in Watersley, de schade lijkt gelukkig nog mee te vallen, wij wensen haar bij deze een spoedig herstel.

Er zijn een aantal pogingen om een aanval op te zetten, waarbij de dames in onze kleuren een vooraanstaande rol spelen, maar het parcours leent zich niet echt tot wegrijden en aan het eind komt het tot een pelotonsprint, geen makkie met een korte rechte lijn van slechts 200m. Ruth weet als 14de over de streep te rijden met Jade dadelijk na haar.

Proficiat aan onze dames en dank aan Peter voor de wedstrijdinfo.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page