top of page

Stekene 19 september DE

In Stekene staat naast de wedstrijd voor de dames jeugd ook eentje voor de dames elite op het programma, hier geen internationaal peloton op zoek naar de laatste opwarming voor het WK maar toch een groep van 77 rensters, de aantallen zakken nu immers door de concurrentie met de veldritten. Deze 77 dames krijgen 15x het rondje van iets meer dan 6 km voorgeschoteld, goed voor een totaal van 93 km. Aan de start zien wij “4 gele helmpjes”, dat zijn deze van Maëlle, Erin, Yenthe en Kato.

De rensters hebben er dadelijk zin in en er vallen verscheidene aanvalspogingen te noteren, maar op dit parcours is het niet zo eenvoudig om weg te rijden zeker niet wanneer het peloton niet laat begaan.

Wat later is er jammer genoeg een heel zware valpartij, in het peloton zit gelukkig een renster met diploma geneeskunde die dadelijk stopt om de hulpdiensten bij te staan. De wedstrijd moet lange tijd geneutraliseerd worden om een MUG ter plaatste te laten komen en de renster naar een kliniek over te brengen.


Nadien wordt de wedstrijd opnieuw gestart, maar wordt wijselijk met 3 ronden ingekort. Eens de rensters terug opgewarmd zijn er opnieuw verscheidene dames die hun kans wagen in de aanval, maar niemand raakt weg.

Onze dames weten zich goed te verdedigen, enkel Kato moet een gaatje laten en wordt een ronde voor het einde afgevlagd.

De wedstrijd eindigt op een te verwachten massasprint waarin de Française Victoire Berteau aan het langste eind trekt.

Van onze dames waagt enkel Erin haar kans en zij wordt beloond met een mooie 15de plaats. Maëlle wordt 31ste en Yenthe 52ste.

Proficiat aan onze dames en dank aan Ilse voor de wedstrijdinfo en de mooie foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page