top of page

Stavanger 12 september: goud voor Nora

In Noorwegen wordt er ook een titel uitgereikt voor criteriumrijden. Nora mocht dit jaar haar titel verdedigen in haar thuisstad Stavanger. De omloop is 1.300m lang, biljartvlak en over brede wegen, wat uiteraard uitnodigt om aan hoge snelheid te koersen.

Het weer wil niet echt mee, regen en een stevige wind maken de weg gevaarlijk, komt daar nog eens bovenop dat tal van rensters zeer nerveus aan de start verschijnen en het gevolg laat zich raden, reeds in de eerste ronde een stevige valpartij waarbij ook Nora kennis maakt met het lokale wegdek, dit keer van dichterbij dan ze wilde. Resultaat is een pijnlijke rug en pols. Gelukkig kan ze de wedstrijd verder zetten. Vanaf dat moment rijdt ze puur tactisch om het tot een eindsprint te laten komen, wetende dat dit haar sterkste wapen is.

De weinige wedstrijden die dit jaar doorgingen in Noorwegen waren allen individuele tijdritten of "bergritten". De klimmers die dit seizoen het mooie weer maakten door aan te vallen denken op het vlakke parcours hetzelfde te kunnen doen, maar dat valt tegen. Als ervaren pistier kan Nora deze vlot counteren. Wanneer de tijdrijders hun kans wagen door het tempo op te trekken en dit constant hoog te houden is dit evenmin een probleem voor haar, zij kan vlot mee.

Door al deze pogingen raakt de kopgroep wel uitgedund, finaal blijven er nog 10 rensters over die het onder elkaar mogen uitmaken, naar het einde toe gaat de snelheid er helemaal uit en de dames kijken elkaar het wit uit de ogen, gesneden koek voor een toppistier die de sprint helemaal domineert en met overschot haar titel kan verlengen.

Dikke proficiat aan onze Noorse renster waarvan wij hopen ze zo snel mogelijk terug op onze wegen te mogen begroeten omringd door haar ploeggenoten.

Dank aan Cato voor het verslag en Kjetil Birkedal Pedersen voor de mooie foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page