top of page

St Maria Lierde 24 juli

Wedstrijd in St Maria Lierde voor Dames Elite, de organisatoren hebben een stevig rondje uitgetekend van 8,9 km met 66 hoogtemeters, verdeeld over 2 hellingen, waarvan zeker de eerste kan tellen, in totaal 10x moeten de rensters deze hindernissen overwinnen willen ze meesprinten voor de prijzen..

In totaal niet minder dan 146 dames aan de start, daaronder verscheidene junioren, er is immers op zondag BK Nieuwelingen, dus dit WE geen wedstrijd voor Dames Jeugd. In onze geel-blauwe outfit herkennen wij Esmée, Erin, Maëlle, Anoek en Jade.

Reeds in de eerste ronde wordt voor een hoge snelheid geopteerd, het peloton komt op een lint de eerste keer over de streep en er worden meteen een twintigtal dames gelost, waaronder jammer genoeg ook Anoek. Een ronde verder zijn dat er reeds een veertigtal. Maëlle, Esmée en Jade houden zich goed vooraan rond plaats 20, Erin vinden wij iets verder terug in het nog steeds lintvormig peloton.


Het koersverloop is vrij klassiek met regelmatig een aanval, maar geen die ver draagt, het peloton laat niet begaan. Iets voor halfkoers moeten Erin en Maëlle de hoofwacht laten rijden in de klim. Esmée en Jade tonen dat ze echt in topvorm zijn en blijven mooi vooraan meerijden.

Het is wachten tot halfkoers alvorens de rensters een "rustpauze" inlassen. Intussen is de groep zowat gehalveerd, nog slechts een 60 rensters vormen het peloton en een klein groepje rijdt op korte afstand van de hoofdwacht. Eens de hartslag van het peloton wat gezakt is ruikt Kim De Baet haar kans en probeert solo weg te rijden, zij is de enige die het meer dan een ronde kan volhouden en raakt maximaal 20" vooruit, maar ook zij wordt terug ingerekend.

Finaal draait het uit op een massasprint gewonnen door Marith Vanhove, Jade vindt aan de buitenkant een gat om in te duiken en wordt mooi vierde, Esmée zit in haar wiel maar het gat sluit zich voor haar neus en zij raakt ingesloten, toch komt ze nog mooi op een 21ste stek uit.

Proficiat aan onze dames en op naar volgend WE waarin er heel wedstrijden op de kalender staan.

Dank aan Jonas en Norbert voor de info en de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page