top of page

Sittard 5 september: WLC rit 2

Tweede rit in de Watersley Ladies Challenge afspraak terug op het Tom Dumoulin Park in Sittard waar de rensters na 2 vlakke aanloopronden het parcours een aantal moeten afleggen, telkens met de nijdige helling aan 20% en een korte nabootsing van de Oude Kwaremont.

Voor de junioren rijden de nieuwelingen, zij moeten 42 km rijden. In dit peloton Jade, zij rijdt goed mee vooraan, moet wel passen als 2 rensters het hazenpad kiezen, maar wordt in de sprint van de eerste groep wel mooi vijfde en zo zevende in totaal.

Dan is het de beurt aan de junioren, zij moeten na de aanloopronden 19x het parcours afleggen, goed voor een totaal van 59 km. De 25 eersten in het algemeen klassement, daaronder Katrijn, mogen eerst plaats nemen aan de start, de rest moet aansluiten en dat doen onze dames goed want onze ploeg staat zowat voltallig ter hoogte van Katrijn.

Tijdens de aanloopronden schuiven Yenthe en Katrijn goed naar voor om in de voorste linie te kunnen meestrijden, zij draaien met de eersten op aan de eerste helling en gaan stevig mee op de kasseien, ook Ruth, Maëlle en Kato draaien goed mee.


Reeds in de tweede ronde slaat het noodlot echter zwaar toe. Katrijn krijgt een duw tegen het stuur dat overslaat waardoor ze over kop gaat, de leidster in het klassement, Elise Uijen, valt over haar, de fietsen haken in elkaar en zijn niet meer bruikbaar, Katrijn haar voorwiel is zelfs helemaal stuk. Yenthe kan nog net stoppen maar wordt dan achteraan aangereden en gaat ook tegen de grond, zij kan weer vertrekken maar heeft een gebroken spaak, moet een ander wiel nemen en de vogels zijn ook voor haar gaan vliegen. Door dit alles is het peloton daarenboven gescheurd en raken ook onze andere dames achterop.

Katrijn moet lang wachten op haar reservefiets en ziet in dat een achtervolging geen zin heeft, zij laat zich inlopen van de kopgroep en gaat daar door, zij is zo wel dadelijk gedubbeld en zal op 3 ronden van het einde de wedstrijd moeten verlaten en 15' extra tijd t.o.v. de eerste renster krijgen.

Intussen heeft Maëlle positie ingenomen in een derde groep, Ruth en Kato in een vierde.Enkele ronden verder kan Yenthe na een stevige achtervolging aansluiten bij dit groepje.

Wanneer iets over halfkoers vooraan de snelheid wordt verhoogd gaat Katrijn goed mee en de kopgroep van een tiental rensters begint steeds meer rensters te dubbelen, op iets meer dan 7 ronden van het einde is de groep van Ruth, Kato en Yenthe aan de beurt. Ruth rijdt nog enkele ronden goed mee met de kopgroep en doet zo een schat aan ervaring op. Zeker voor iemand die nog maar het tweede jaar koerst is dit mooi meegenomen.

Nog een ronde verder is ook de groep van Maëlle het kind van de rekening. Daardoor zijn onze rensters nu allen gedubbeld en dat betekent dat zij op 3 ronden van het einde moeten afstappen. Katrijn rijdt nog wel even door maar moet dan toch noodgedwongen stoppen. Daar zij haar transponder niet op de reservefiets heeft, weet de jury blijkbaar niet dat zij maar 1x gedubbeld is en wordt prompt naar de 75ste en laatste plaats verwezen. Maëlle wordt 44ste, Ruth perst er nog een sprintje uit en wordt op plaats 49 gezet, Kato en Yenthe krijgen resp. de 58ste en 60steplaats toegewezen.

Op naar morgen, een stevige "Ardennenrit" op en rond het Watersley Park.

Dank aan de aanwezige supporters en de ploegleiding voor de steun en aan Lut voor de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

コメント


bottom of page