top of page

Sittard 4 september: TT WLC

De Watersley Ladies Challenge is ene internationaal vermaarde driedaagse wedstrijd voor dames jeugd, vorig jaar kreeg deze wedstrijd bij de dames junioren zelfs het statuut van Nations' Cup. Door corona heeft de wedstrijd lang tussen hangen en wurgen verbleven maar finaal kwam er toch groen licht voor de organisatie. Geen Nations' Cup maar toch nog een mooi internationaal gestoffeerd deelnemersveld.

Dit jaar wordt gestart met een tijdrit op het befaamde Tom Dumoulin Park in Sittard waar het rondje van 3 km 2x wordt afgelegd. Het is een verraderlijk parcours dat echt doet twijfelen tussen tijdritfiets of gewone fiets met veel bochten een steile asfalthelling net na een bocht en dus bijna uit stilstand aan te vangen en verder ook een stevige asfalthelling.

Jade Linthoudt is ook in onze groep en krijgt ter plaatse het positieve nieuws dat ze hoog genoeg heeft gescoord op het toelatingsexamen geneeskunde en dus einde deze maand haar studies mag aanvatten, waarvoor van harte proficiat, misschien wordt ze zo in de toekomst wel onze ploegdokter.

Maar ook op de pedalen kan ze hard trappen, dat bewijst ze door de rit af te leggen in in 9'56", goed voor een 28steplaats op 63 nieuwelingen.

Bij de junioren komen finaal 79 van de ingeschreven dames opdagen.

Katrijn moet als eerste van ons team van start en is de derde starter van de groep, richttijden zijn er niet echt, maar op zo'n korte afstand is het toch gewoon à bloc gaan. Zij komt na de eerste ronde door in 4'42" en dat in de buurt van de dames net voor en net na haar gestart. Zij klokt finaal af in 9'27" en is daarmee niet echt tevreden, maar het blijft afwachten wat de rest zal doen. Het blijkt al snel dat je voor de toptijden in de buurt van 9' moet rijden en liefst zelfs er onder.

Bijna een uur na Katrijn is Yenthe onze tweede starter. Haar tussentijd wordt niet omgeroepen en dus kennen wij deze ook niet, maar zij finisht in 9'47", intussen reden er al heel wat dames een stuk trager, dus ontevreden mag ze zeker niet zijn.

Yenthe is net binnen als Ruth aan haar tijdrit mag starten. Zij rijdt stevig door en klokt een tussentijd van 4'57", wat aangeeft dat ze goed moet volhouden om onder de 10" te blijven. Dat lukt net niet, zij komt binnen na 10'01", toch nog steeds mooi voor een dame die pas vorig jaar begin te koersen en dit jaar weinig extra ervaring kon opdoen door het veelpotig virus.

Maëlle is de volgende die van start gaat. Zij zet een tussentijd neer van 5'01", geeft nog stevig gas in de tweede ronde en eindigt finaal na 10'14".

Kato is de laatste van ons team die van start gaat, de zon begint reeds stilaan lager aan de horizon te staan, maar dat deert onze dame niet, zij komt een eerste keer door na 5'09" en blijft vol doorgaan om te eindigen na 10'19" wat bewijst dat het vormpeil stijgend is.

Dat de beste tijd wordt neergezet door Europees kampioene Elise Uijen verbaast niemand, maar dat zij met 8'41" de tegenstand zo ver achter zich laat dwingt alleen maar respect af. Het wordt voor de concurrentie niet gemakkelijk om haar in de twee volgende ritten te bestoken.

Onze dames staan na de eerste dag op de volgende plaatsen

24. Katrijn op 46"

46. Yenthe op 1'06"

52. Ruth op 1'20"

57. Maëlle op 1'33"

63. Kato op 1'40"

De doelstelling is uiteraard te proberen het klassement nog te verbeteren in de twee resterende ritten. Wij houden jullie op de hoogte via deze blog. Dank aan Lut voor de mooie foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

bottom of page