top of page

Schellebelle 31 augustus

Enkele dagen na haar bronzen EK mag Katrijn met de nationale ploeg aantreden in de UCI 1.2 wedstrijd voor dames elite in Schellebelle. Mooi meegenomen daarenboven dat het in eigen streek is want daardoor komen er wel enkele supporters extra opdagen, o.a. menig lid van de wielertoeristenclub waar ze vroeger deel van uitmaakte.

Het is een volkomen vlak maar zeer bochtig parkoers van net iets meer dan 8 km dat 15x moet afgelegd worden, goed voor een totaal van 121 km, net evenveel als er deelneemsters op het wedstrijdblad staan, daaronder 5 junioren. Voor Katrijn is het aantal kilometers een nieuwe mijlpaal en dito uitdaging en ook een peloton met zoveel rensters is eerder uitzondering dan regel voor haar.

Met enkele “grote ploegen” aan de start zoals Sunweb en Lotto-Soudal met daarnaast nog tal van toppers is het afwachten hoe ze zich in deze wedstrijd zal handhaven.

Het tempo ligt meteen hoog en zal nooit meer zakken. Ondanks enkele ontsnappingen houdt Sunweb de controle over de wedstrijd in functie van hun topsprintster Lorena Wiebes en dat betekent dat het tempo zonder al te veel schommelingen constant blijft. Enkel wanneer Lotte Kopecky en een metgezel het hazenpad kiezen gaat de snelheid even met een ruk omhoog, maar eens de twee vluchters tot de orde geroepen keert de relatieve rust terug, zelfs wanneer even later een rensters ronden lang solo voor het peloton uitrijdt.

Katrijn kan zich mooi handhaven in de groep en komt nooit achteraan in de gevaarlijke “rekker” terecht. Op het einde probeert ze zich te positioneren om deel te nemen aan de eindsprint, mits enkele risico’s lukt dit vrij goed maar helemaal tot in de spits raakt ze niet. Zij wordt finaal afgevlagd op de 24ste plaats wat zeker mooi is voor een eerste wedstrijd op dit niveau, zij is met voorsprong de eerste juniore in de uitslag. Moe maar tevreden mag ze daarna inladen en huiswaarts keren, ze lijkt klaar voor de uitdaging van de Watersley Ladies Challenge volgend WE.

Dank aan Lut voor de mooie foto's en dank aan de supporters en aanwezige ploegleiding voor de steun.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comentarios


bottom of page