top of page

Scheldewindeke 7 juli

Vandaag koers in Scheldewindeke, een thuiswedstrijd voor Katrijn, iets waar ze reeds jaren naar uitkeek. Bovendien georganiseerd door Slagerij Günther en Wendy, supporter van haar en wielerliefhebber die onze club een warm hart toedraagt. Ons team is dan ook maximaal op post, liefst 7 van onze Eliterensters tekenen present in een peloton van niet minder dan 100 rensters. De wedstrijd omvat 90 km uitgesmeerd over 12 ronden van 7,5 km, met een passage letterlijk langs de voordeur van Katrijn. Het is een mooi parcours, in hoofdzaak langs brede wegen en nooit biljartvlak, steeds licht glooiend, goed voor 36 hoogtemeters per ronde, m.a.w. niet dodelijk maar toch mooi om koers te maken.

Onze rensters tonen zich bij de start reeds op de eerste rij en zijn vast besloten om er iets mooi van te maken.

Voor Famke worden die goede bedoelingen al snel terug gedwarsboomd door mechanische pech. Nadat zaterdag het versnellingsapparaat nukken had besloot ze met een andere fiets te starten, maar helaas hier vertoonde de cassette defecten en terug een veel te vroege exit voor onze renster die nochtans blijk geeft van een heel goed vormpeil.

De rest van de geelblauwe garde houdt stand in het peloton, maar wanneer het achteraan scheurt zit Kato net te ver en komt zo in een achtervolgende groep terecht.

Wat verder is Anoek hetzelfde lot beschoren.

Intussen heeft Katrijn al eens deelgenomen aan een premiesprint, resultaat net niks, maar zo heeft ze wel eens getest met welk verzet ze naar een sprint kan trekken. Zij probeert daarna een aanval op poten te zetten, maar het peloton laat haar niet vertrekken, wanneer zij en haar kompanen worden ingerekend zetten Jongerius en Cotter het op een lopen. Niemand reageert, Katrijn wil wel maar is nog aan het bekomen en het duo bouwt de voorsprong uit. De jury mag niet te veel tijd laten tussen de groene en rode vlag en wanneer er vooraan snelheid wordt gemaakt komen Anoek en Kato in de gevarenzone en zij moeten net voor halfkoers de strijd staken. Katrijn trekt nog eens stevig door en brengt het peloton tot op 100m, maar niemand ziet het zitten het laatste gaatje te dichten en zo rijden de vluchters opnieuw verder weg.

Samen met Katrijn maken ook Juliet, Yenthe en Maelle nog deel uit van het peloton. Voor Yenthe is het de eerste wegwedstrijd sinds het BK junioren van september vorig jaar.

Wat later jammer genoeg een valpartij met Juliet en zij en Yenthe raken in een tweede groepje verzeilt dat wel blijft jagen op het peloton. De vluchters nemen tot anderhalve minuut voorsprong want het peloton raakt maar niet georganiseerd. Er zijn wel kleine aanvallen maar die doen het tijdsverschil enkel schommelen.

Ook Katrijn probeert eens weg te glippen, maar geen enkele vlucht houdt langer dan een km stand, laat staan dat een groepje de oversteek kan maken naar het duo vooraan. In tegendeel, het peloton neemt nu en dan een rustpauze en zo kan de groep met Yenthe en Juliet terug aansluiten vooraan met nog 3 ronden te gaan.

Het peloton trekt nog eens de snelheid op en dat wordt Maelle fataal, zij heeft op dat moment al enkele keren goed op de tanden gebeten en steeds stand weten te houden, maar de versnelling in de voorlaatste ronde wordt er te veel aan. Jammer voor haar is de jury hard en neemt haar bij het ingaan van de laatste ronde uit wedstrijd, een DNF die niet weergeeft hoe zij gereden en gestreden heeft. Het duo wordt niet meer bijgehaald, Jongerius wint de sprint en een minuut later komt het peloton eraan, een sprint van 60 dames met daarbij nog 3 van ons. Katrijn ruikt haar kans om ambiance op de lokale kermis wat omhoog te stuwen, positioneert zich goed en wint de pelotonsprint die recht heeft op de laatste podiumplaats.

Juliet en Yenthe moeien zich niet meer in de sprint en leggen beslag op plaats 52 en 62.

Mooi resultaat voor onze ploeg en het is duidelijk dat nu de examens achter de rug zijn onze studenten progressie maken, wanneer wij deze lijn kunnen doortrekken en Esmée hersteld is, wachten ons mooie wedstrijden.

Zondag is het gros van onze dames aan de slag in Berchem in een wedstrijd 1.13, dat is een nieuwe categorie, exclusief voor beloften en junioren. Katrijn is niet van de partij zij neemt in Le Mans deel aan een driedaagse pistemeeting.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page