Rumbeke 27 augustus

Het was terug verzamelen geblazen in Rumbeke in de kleine gezellige piste Defraeye-Sercu waar de organisatoren de corona-storm blijven trotseren om de pistejeugd toch hun geliefde zomermeetings te laten beleven.

In de laatste week van augustus wordt traditioneel een sprinttornooi georganiseerd en dan mag onze Belgische sprintkampioene Julie Nicolaes uiteraard niet ontbreken.

De startorde wordt zoals steeds bepaald in een baanronde waarin Julie een sterke tijd neerzet met 11,201” en daarmee mooi op de 7de plaats komt van de 27 deelnemers, zij is ook ruim de snelste van de 4 meisjes.

Eens de startorde bepaald wordt er gewerkt met sprints met 3 waarbij de eerste een reeks stijgt en de derde er eentje zakt. Julie kan haar sprinttalent etaleren en wint 2 van de 4 manches waardoor ze finaal 10de wordt in de algemene uitslag en daardoor ook de eerste plaats bij de meisjes nieuwelingen én de meisjes algemeen inpikt.

Proficiat aan onze dame die vanaf volgende week van start gaat in de Topsportschool om haar vaardigheden verder bij te schaven, wij zien de toekomst hoopvol tegemoet.

Recente blogposts

Alles weergeven

Leuven 25 september

Het WK in eigen land, een droom van elke renner en renster, voor de dames enkel weggelegd voor junioren en elite. Maar bij de 4 junioren in de Belgische selectie staat Jade aan de start als enige eers