top of page

Rumbeke 14 juli

Pistemeeting in de gezellige kleine piste Defraeye-Sercu in Rumbeke, dat is steeds feest voor de echte pisteliefhebbers. Corona was bijna een spelbreker, de regen evenzo. Tot anderhalf uur voor aanvang valt er een druilregen uit de hemel en ziet het er naar uit dat Julie 170km vanuit Limburg is gekomen om niet te kunnen fietsen. Maar paniek hoeft niet, de regen houdt het voor bekeken en de betonpiste droogt snel op. Mondmaskers op en iedereen naar zijn plaats. Voor de zekerheid wordt het eerste startuur nog 15 minuten naar achter verschoven zodat de piste nog extra kan drogen en dan kan het wielerfeest beginnen.

Bij de dames-jeugd 5 junioren en 3 nieuwelingen op de lijst, wat mooi is voor een midweek. Onder hen Katrijn in haar driekleur als Belgisch juniorenkampioen omnium en Julie in onze clubkleuren. In de tribune is bondscoach Nicky Cocquyt een aandachtige toeschouwer.

De dames starten met een scratch over 30 ronden. Vrij snel geeft Katrijn er een lap op en gaat samen met haar “schoolmakkers” Marith Vanhove en Sara Maes op wandel. Zij nemen een tijdje later een ronde voorsprong en dan is het wachten op de eindsprint. Sara zet op 3 ronden van het einde als eerste aan en verrast daarmee iedereen. Marith kan haar nog remonteren, Katrijn moet vrede nemen met de derde plaats. Julie kan de snelheid van het peloton goed volgen maar moet ook vrede nemen met de derde plaats in haar categorie.

In de temporonden gaat de snelheid omhoog eens de 4 aanloopronden achter de rug. Bij de junioren is het duidelijk dat Marith te sterk is voor de tegenstand, zij wint 12 van de 26 sprinten. Katrijn en Sara verdelen de rest maar in de eindsprint mist Katrijn explosiviteit en moet Sara laten voorgaan waardoor ze na 2 nummers op 8 punten van Marith en 4 van Sara prijkt. Haar puntenkoers zal dus sterk moeten zijn. Bij de nieuwelingen weet Julie het tempo van de groep goed te volgen en eindigt zo mooi tweede.

In de afsluitende puntenkoers is het alles of niks voor Katrijn, het hoofd wil wel, de benen evenwel niet. Zij geven niet thuis vandaag. Katrijn probeert allerlei en neemt zelfs een winstronde, maar dan wel in het gezelschap van Sara en Marith zodat ze daardoor niet kan opschuiven. In de sprinten komt ze niet verder dan 2x tweede na Marith, in de 4 laatste sprints is Sara haar telkens te vlug af waardoor onze kampioene vrede moet nemen met de derde plaats, wel tevreden nog eens in Rumbeke gereden te hebben, een piste waar ze in het verleden tal van successen heeft gehaald. Julie rijdt in de puntenkoers vlot mee met de groep maar kan zich onvoldoende mengen in de sprinten met Jade en Laura om punten te rapen en hen te bedreigen. Zij wordt eveneens derde, maar het gevoel was goed, zij kon het tempo aan en daar was het om te doen. Het was voor haar de eerste wedstrijd na de coronaperiode en het deed deugd er eindelijk weer eens bij te zijn. Volgende afspraak zaterdag in Kerniel waar de ploeg in grote getale aan de start zal staan. Voor Julie wordt het een halve thuiswedstrijd én haar eerste wegwedstrijd ooit, zeker iets om naar uit te kijken.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page