top of page

Prostejov 24-25 augustus BINGO

In Apeldoorn tijdens het EK moest Juliet toekijken vanop de tribune, maar deze week trok ze naar Tsjechië waar ze 2 meetings kan meepikken op de buitenbaan in Prostejov, eerst op dinsdag en woensdag in de GP Olomouchého kraje (what's in a name) dit is een CL2-wedstrijd en later deze week in een CL1.

Voor Juliet was er door corona een wel heel lange tijd zonder pistewedstrijden en dus is het uitkijken of alles nog naar wens verloopt.

Er wordt gestart met een scratch voor dames U23, waarin 11 rensters van start gaan. Juliet zet goed aan en zoals wij haar kennen kiest ze voor de aanval, zij kan een ronde nemen en kan zo afsprinten tegen een Tsjechische die in het begin van de wedstrijd reeds een ronde nam "op kousenvoeten". Juliet is voor haar over de streep en kan zo de dag op voortreffelijke wijze aanvangen met winst.

Volgende wedstrijd is een puntenkoers voor DE waarin eveneens 11 dames de start nemen. Er wordt snel gereden, de Nederlandse Mylene De Zoete is duidelijk te sterk voor de rest van het deelnemersveld en neemt het merendeel van de punten voor zich en laat de rest bikkelen voor de overige podiumplaatsen. Juliet probeert rondewinst te versieren, maar dat lukt niet, zij kan wel 16 punten bij elkaar sprinten wat recht geeft op de 5de plaats. Finaal telt de tweede ook niet meer dan 18 punten en dan is het duidelijk dat ook hier podium zeker haalbaar was voor onze dame.

Om de dag af te sluiten wordt een madison gereden met 5 koppels waarbij Juliet koppel vormt met haar landgenote Mylene De Zoete. Juliet start behoorlijk zenuwachtig want zij heeft niet zoveel ervaring in deze discipline. Haar teamgenote moet het ook wat rustig doen want zij brak nog niet zo lang geleden haar onderarm. Zij spelen echter goed mee voor de knikkers, het is vooral het Slovaaks-Tsjechisch duo waar ze moeten mee strijden voor winst. Juliet en Mylene kunnen 33 punten bij elkaar sprinten, maar hun concurrenten tellen er op het einde net 3 meer, toch een mooie tweede plaats en dus opnieuw het podium op.

Op dag twee staat een omnium op het programma. Hier gaan 12 dames van start. Juliet voelt de inspanningen van de eerste dag nog in de benen, maar kiest in de scratch het juiste wiel en kan zo als vierde finishen. In de temporonden kan ze naar het einde toe 2x als eerste over de streep bollen en zo opnieuw de vierde stek versieren. In de afvalling wordt er duchtig gesprint en Juliet moet er iets te vroeg uit, zij wordt hier zesde. In de tussenstand staat ze op de vierde plaats en gaat zo de afsluitende puntenkoers in met 98 punten, dat zijn er 8 minder dan de derde in de tussenstand en 6 meer dan de vierde. Het zijn vooral de rensters die in de top-3 staan die punten sprokkelen, Juliet sprint er nog 2 bij en kan zo net de centuryscore halen, de rensters voegen onvoldoende punten bij hun conto om haar nog te bedreigen en zo sluit Juliet deze GP af met een vierde plaats.

Het weerzien met het baanwielrennen mag dus zeker geslaagd genoemd worden. Een dikke proficiat en hopelijk komt er een mooi vervolg in de tweede meeting deze week.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page