top of page

Nokere 12 juni

Nokere mocht de spits afbijten in België in het regionale circuit voor dames elite, profwedstrijden zijn er al het ganse seizoen van eind februari met de Omloop Het Nieuwsblad. In de UCI-wedstrijden komen telkens ook heel wat niet-profs aan de start, maar ons team kreeg nog geen enkele wildcard, wat in sommige gevallen niet steeds goed te begrijpen was, maar dat is een ander verhaal.

Terug naar Nokere en wie Nokere zegt denkt Nokereberg en ja, de kasseiheuvel was opnieuw de scherprechter, de streep lag wel net na de kasseiklim in de Waregemstraat maar toch was deze kuitenbreker in een rondje van bijna 9 km een stevige brok op het menu. Het parkoers stond 9 maal op het menu, goed voor 79 km wedstrijd. Deze afstand is voldoende voor de meeste dames die aan de start verschijnen, zeker als het hun allereerste wedstrijd van het seizoen is.

Een stevige zon verwelkomt de 56 dames aan de start, onder hen een juniore uit Nederland die waarschijnlijk de weg naar Zedelgem niet had gevonden en voor de rest vooral dames uit clubteams maar ook enkele uit UCI-teams. Verscheidene rensters hebben al wat kilometers op de teller uit UCI-wedstrijden, bij vele anderen betekent deze wedstrijd de start van hun wegseizoen. Zo ook voor Esmée, Erin en Kato die in onze outfit aan de start staan. Kato is nog in revalidatie na haar knieperikelen, maar de microbe dwingt haar om reeds deel te nemen.

De dames besluiten om eerst even bij te praten en het parkoers grondig te verkennen en dus wordt de eerste ronde aan een gezapig tempo afgewerkt. Op het einde wordt de snelheid opgedreven en dat wordt Kato fataal, zij moet de groep laten rijden. Esmée voelt het beestje kriebelen en rijdt aandachtig voorin. Erin bekijkt het wat rustiger vanop een verdere rij. Zij zit midden de examens en moet nog naar de beste conditie groeien, iets voor halfweg moet ook zij het peloton laten rijden. Wat verder zijn er maar 28 rensters meer in koers en er sneuvelen er verder nog.

Na wat eerdere pogingen kiezen op 3 ronden van het einde twee dames het hazenpad: 2 Noorderburen met name Marieke De Groot en de juniore Elise Uijen, vorig jaar Europees kampioene tijdrijden bij de junioren. Het peloton krijgt hen niet meer te zien. Een ronde verder gaan Saartje Vandenbroucke en de Britse Josie Nelson nog in de tegenreactie, maar zij zullen strijden voor de derde plaats.

Esmée houdt mooi stand in het peloton, aan de voet van Nokereberg zit ze steeds wat achteraan, maar zij klimt goed en schuift telkens goed op. Zo ook in de laatste klim, zij wordt aldus 15de in de pelotonsprint, goed voor een 19de plaats in de eindstand, slechts 25 van de 56 starters rijden de koers uit, daar bij zijn is een opsteker. Een stevig begin voor onze dame en een prestatie waarop ze kan verder bouwen richting de BK’s. Woensdag gaat ze van start in het BK tijdrijden in Ingelmunster waar ze als enige onze kleuren zal verdedigen, een specialiteit van haar want ze sierde reeds enkele keren het podium van het BK TT bij de jeugd. Zondag staat ze dan met de ploeg in Waregem aan de start voor het BK weg.

Dank aan Norbert voor de info.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page