Nederhasselt 28 augustus

In Nederhasselt staan er 120 rensters aan de start voor 12 ronden, goed voor een totaal van 84km, daarbij ook Erin, Esmée en Jade in onze kleuren.

De streek is glooiend en zo ook het parcours, een stuk licht bergop, dan licht bergaf en een lange rechte lijn richting aankomst die vrij vlak mag genoemd worden.


Er zijn verscheidene aanvalspogingen te noteren, maar niemand krijgt een vrijgeleide van het peloton, de achterdeur gaat wel open, maar ons trio houdt goed stand. In de voorlaatste ronde poogt een trio toch de sprint te ontlopen, maar ook dit feestje gaat niet door. Jade krijgt op dat moment problemen met haar versnellingsapparaat, haar ketting blokkeert en afstappen is het gevolg.

In een lange pelotonsprint nemen Esmée en Erin geen risico, zij worden finaal als 47ste en 77ste in de uitslag opgenomen.

Proficiat aan onze dames en dank aan Norbert voor het verslag en de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Leuven 25 september

Het WK in eigen land, een droom van elke renner en renster, voor de dames enkel weggelegd voor junioren en elite. Maar bij de 4 junioren in de Belgische selectie staat Jade aan de start als enige eers