top of page

Mol-Sluis 1 augustus

Bijgewerkt op: 9 aug. 2021

Verzamelen geblazen in Mol-Sluis voor de Dames Elite. Een goed berijdbare en biljartvlakke omloop van 7,5km staat 12x op het programma, goed voor 90 km die tevens gelden als provinciaal kampioenschap in Antwerpen, Van Assche – Veloloft brengt 6 dames aan de start waarvan 3 Antwerpse: Erin, Yenthe en thuisrijdster Kato. Katrijn, Esmée en Maëlle maken het geheel compleet. Liefst 116 namen sieren de deelnemerslijst en wie wat thuis is in het dameswielrennen ziet dadelijk dat er heel wat rensters met naam en faam bij zijn.

De rensters hebben er dadelijk zin in en houden er een stevig tempo op na. Dat levert jammer genoeg in de eerste ronde een valpartij op, Yenthe kan nipt de kennismaking met het wegdek vermijden, maar het resultaat is wel een lekke band en dat betekent einde wedstrijd.

De snelheid blijft hoog en de achterdeur gaat onmiddellijk open, ook Kato moet het peloton laten rijden.

De andere vier rijden vlot mee in het peloton en met Erin blijven wij een Antwerps ijzer in het vuur houden, spreekwoordelijk vuur dan wel, want elk echt vuur raakt snel geblust want het hemelsluizen boven Mol-Sluis sluiten niet goed en de rensters en hun publiek worden dan ook herhaaldelijk getrakteerd op een stevige regenbui.

Ondanks de hoge snelheid zijn er toch verscheidene aanvallen, meestal met een bedrijvige ex-kampioene Jesse Vandenbulcke die duidelijk geen zin heeft om de sprint af te wachten. Katrijn wipt enkele keren mee en wanneer ze in een groepje zit met Jesse en Pien Limpens laait even de hoop op dat ze ribbedebie zijn, maar het peloton telt te veel namen en zij worden telkens ingehaald.

Esmée lijkt opnieuw de pedalen niet te voelen en rijdt een sterke wedstrijd. Erin en Maëlle blijven eveneens mooi in de groep meedraaien, krijgen het wat lastiger naar het einde toe maar tonen hun karakter en zetten door. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde plaatst Jesse VDB terug een demarrage en nu is ze vertrokken met een Britse dame.

Het peloton zet nogmaals de turbo aan en dat wordt teveel voor Maëlle die jammerlijk bij het ingaan van de laatste ronde uit wedstrijd wordt gehaald, terwijl de dames die 50m voor haar rijden wel nog mogen uitrijden. Het peloton raakt niet meer bij de 2 vluchters en sprint een kleine minuut na hen voor de derde plaats.

Katrijn trekt nog eens de registers open en haalt nipt de top-10, Erin komt als 39ste over de streep en Esmée neemt geen risico’s in de sprint op het natte en gladde wegdek en wordt als 55ste genoteerd van de 79 dames die de eindmeet halen. De jury rekent uit dat gemiddelde boven de 41 km/h komt, best snel voor een regionale wedstrijd. Volgende afspraak zondag 8/8 in Aarschot.

Dank aan de aanwezige supporters en Vera en Ilse voor de foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comentarios


bottom of page