top of page

Marbais 27 juni

Daags na Zomergem is het de beurt aan Marbais, hier niet zo vlak, lichtgolvend rondje van 5,28 km dat 14x moet worden afgelegd, goed voor een totaal van 74 km. Marbais ligt in Waals-Brabant en is één van de weinige Waalse wedstrijden voor Dames Elite dus tekent de ganse ploeg van Bingoal - Wallonie Bruxelles present. In totaal niet minder dan 65 dames aan de start. Van ons team het trio Esmée, Maelle en Erin, de eerste twee daags voordien ook aan de slag in Zomergem. De twee laatstgenoemden nemen prominent plaats op de eerste startrij.

Langs de kant ploegleider Jonas en de trouwe supporters.

De wedstrijd kent een vrij gesloten verloop met nu en dan wel een prikje, maar geen enkele aanval draagt echt ver. Erin en Esmée willen zich niet laten verrassen en rijden attent vooraan. Maelle heeft de pech voet aan de grond te moeten zetten door een valpartij net voor haar. Het peloton wacht uiteraard niet, maar onze dame trekt goed door en komt terug aansluiten, maar het heeft krachten gekost en dat laat hem voelen na de snelle wedstrijd van de zaterdag. Bij een volgende snelheidspiek moet zij de groep laten rijden en daardoor vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Esmée en Erin blijven goed meedraaien en wanneer het peloton na iets minder dan 2u naar de streep stormt nemen zij deel aan de eindstrijd. Esmée komt als 13de over de streep, Erin neemt vrede met plaats 22.

Onze dames krijgen zo meer en meer het juiste ritme in de benen, volgende afspraak zaterdag in Iddergem.


Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page