top of page

Maarkedal 21 juli DJ

Vandaag midweekwedstrijd voor de Dames Jeugd in Maarkedal. Stevig parkoers van 7,5 km met daarin telkens de beklimming naar de kerk van Kerkem, welbekend voor wie hier ooit als aspirant aan de slag was, alleen is het nu aan de kerk rechts nog even doorklimmen, goed voor meer dan 2km bergop met een hoogteverschil van 70m. Na deze klim volgt de steile en niet ongevaarlijk afdaling die door meerdere klassiekers wordt gebruikt om de Taaienberg met de Eikenberg te verbinden.

Voor de 46 junioren staat deze ronde 8x op het programma, goed voor 60km, de 42 nieuwelingen mogen starten wanneer de junioren op het einde van hun derde ronde zijn.

Bij de oudste categorie staan Jade en Laura klaar om er iets van te maken, zij schuiven dadelijk goed mee met de groep. In de afdaling blijkt dat nog niet ieders stuurmanskunst van even hoog niveau is, in de tweede ronde noteren wij een eerste valpartij en wanneer in de derde ronde de junioren onder stoom staan om naar de nieuwelingen toe te vlammen is er opnieuw een valpartij, dit keer zijn favorieten Marith Vanhove en Fien Masure bij de slachtoffers, voor de eerste is het einde verhaal, voor de tweede wordt het een koers lang achtervolgen. Jade en Laura zijn er met schrik van af gekomen en zetten met de eerste groep junioren de achtervolging in op de nieuwelingen, deze weren zich stevig en de junioren moeten hun beste beentje voorzetten.

De juniorengroep valt dan ook uit elkaar, een kleine groep, met daarbij Jade, trekt er alleen op uit.

Laura heeft op de beklimming een gaatje moeten laten met deze voorwacht en komt met een groep achtervolgers lichtjes na de kopgroep door, zij trekt stevig door aan de kop, maar de vogels zijn gaan vliegen. De beperkte groep rijdt het laatste gaatje dicht op het nieuwelingenpeloton, het is pas op het einde van ronde 6 dat deze binnen handbereik komen en in de voorlaatste beklimming wordt de aansluiting gemaakt.

Vooraan gaat de strijd verder, een groepje moet de kopgroep nog laten gaan. Wanneer de sprint wordt ingezet telt de kopgroep nog 25 rensters, waarbij 6 junioren.

Jade hoort erbij maar kan zich in de sprint niet meer op de eerste rij wurmen, zij komt wel mooi als vijfde over de streep, goed voor de derde plaats in de oudste categorie. Laura finisht in de derde groep op 2’38” van de winnares en komt als 35ste over de streep, goed voor de 22ste plaats bij de junioren.

Er eindigen finaal slechts 42 rensters de wedstrijd, daaronder 26 van de 46 junioren, onze beide dames hebben dus een sterke namiddag achter de rug, op naar de volgende uitdaging.

Dank aan ploegleider Joans en de aanwezige supporters.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page