top of page

Lichtervelde 25 september

In Lichtervelde staat jaarlijks ter gelegenheid van de kermis een mooie wedstrijd voor de dames jeugd gepland. Dat die dit jaar samenvalt met de dag waarop de dames junioren hun WK afwerken in Leuven is een toeval, maar daar stoort Ruth zich niet aan. Zij is op het appel in een peloton van slechts 15 junioren, aangevuld met 27 nieuwelingen.

De junioren starten eerst en dan mogen ook de nieuwelingen de pedalen inklikken. Zij krijgen 1 minuut voorsprong en hebben er zin in. Bij de junioren is er geen samenwerking en daar profiteren de nieuwelingen van om hun voorsprong verder uit te bouwen. Ruth vindt dan toch enkele andere junioren bereid om mee de achtervolging te organiseren en zo komt de aansluiting dan toch tot stand. Onze dame schuift dadelijk naar voor in het "verenigde peloton" en houdt zich, zoals het hoort, de rest van de wedstrijd in de spits van het gebeuren. Zij probeert nog enkele keren van de groep weg te rijden, maar telkens zijn er enkelen die haar weten te counteren.

De organisatoren hebben voor wat premies gezorgd en zo weet Ruth zich in de voorlaatste ronde een eerste keer te belonen voor het vele werk. Zij positioneert zich op het einde van de wedstrijd mooi vooraan en draait met Ines Vandepaer en Febe Jooris de laatste bocht in om zich dan vol te geven in de sprint, opschuiven zat er niet meer in, de posities van de laatste bocht zijn ook deze op de streep, waardoor Ruth zich mooi als derde op het podium weet te spurten.

Dikke proficiat, dit smaakt naar meer. Dank aan opa voor de mooie foto.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comentários


bottom of page