top of page

Leuven 25 september

Het WK in eigen land, een droom van elke renner en renster, voor de dames enkel weggelegd voor junioren en elite. Maar bij de 4 junioren in de Belgische selectie staat Jade aan de start als enige eerstejaars in de ploeg.

Zij start sterk mee maar moet in het draaien en wringen haar meerdere bekennen in andere rensters. Zij komt een eerste keer terug, maar wordt dan in de volgende ronde op de klim in een achtervolgend groepje geduwd.

Vooruitgestuwd door het publiek en met karakter blijft ze verder beuken op de pedalen en kan haar positie handhaven in de eerste achtervolgende groep die binnenkomt op 4:30 van de winnares Zoë Backstedt. Zij sprint en komt als vijfde van deze groep over de streep, goed voor een mooie 27ste plaats, tweede van de Belgen.

Proficiat met dit mooie resultaat.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page