top of page

Le Mans 9 juli

Eerste dag van de driedaagse internationale pistemeeting in Le Mans. Het betreft een UCI CL1 meeting en dat betekent dat er UCI-punten te verdienen vallen. Katrijn is mee met de nationale ploeg en doel is een maximum van deze punten te verzamelen.

Voor de dames elite staat er de eerste dag een Madison op het programma. Negen koppels aan de start met als absolute blikvanger ons Olympisch duo Jolien Dhoore / Lotte Kopecky in de Belgische outfit maar ook Katrijn met Shari Bossuyt in een gele outfit van Sport Vlaanderen. De wedstrijd start goed en Shari neemt in de eerste sprint dadelijk 2 punten.

Daarna ontbinden Jolien en Lotte hun duivels en drijven de snelheid enorm op. Katrijn en Shari passen en Katrijn krijgt het zelfs even moeilijk, maar Shari zet de situatie snel recht.

Enkele andere koppels volgen het Belgische topduo maar bekopen dit later, halfkoers hebben deze hun motor compleet opgeblazen en "zwemmen" op de piste. Op dat moment kunnen Katrijn en Shari hun wagonnetje aanhaken bij hun trainingsmakkers van de nationale selectie en de Nederlandse tandem Van der Duin / Kessler weet nog net in hun spoor mee te springen.

Dit trio rijdt gezwind iedereen voorbij en pakt nog een extra winstronde. Katrijn en Shari komen in elke verdere sprint net achter Jolien en Lotte en blijven de Nederlanders steeds voor. Bij het ingaan van de laatste ronden tellen beide koppels 28 punten en de eindsprint zal bepalen wie de tweede plaats inpikt na het ongenaakbare duo. Shari trekt nog eens goed door en haalt het van de Oranje-dames waardoor de twee Belgische koppels ook de twee hoogste trapjes van het podium mogen innemen.


Mooi resultaat en super om dit reeds op de eerste dag te halen. Morgen staat een Omnium op het programma, hopelijk terug met een goed resultaat, hier moet wel eerst een kwalificatie overleeft worden.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comentarios


bottom of page