top of page

Le Mans 11 juli

Op de derde en laatste dag van de internationale meeting in Le Mans staat voor de dames elite o.a. nog een puntenkoers over 80 ronden op het programma. Dit keer geen regen, zelfs regelmatig mooie zonneschijn en door het afzeggen van enkele rensters ook geen kwalificaties, dat betekent dat het programma niet wordt ingekort en iedereen ten volle aan zijn/haar trekken kan komen. Finaal staan er zelfs maar 22 rensters aan de start. De Belgische ploeg bestaat nog uit Jolien, Shari en Katrijn, Lotte is vroeger naar de heimat vertrokken want zij vertrekt op woensdag reeds richting Tokyo.

De start is pas laat in de namiddag, maar de dames lijken toch eerst nog wakker te moeten komen want de eerste ronden wordt geen snelheid gemaakt. Katrijn ruikt haar kans en gaat er in de zevende ronde van door, je weet immers nooit of het peloton niet nog wat wacht en zij zo op haar kousenvoeten kan scoren.

Het wordt pech, de blauwe outfit werkt op het peloton intussen als een rode lap op een stier en de boel ontploft om niet meer stil te vallen. Katrijn misloopt zelfs een puntje als beloning voor haar inspanning.

De groep dendert intussen verder als een trein en wie niet meekan is gezien, het duurt niet zo lang eer er dames uit wedstrijd worden genomen.

Tussen de derde en vierde sprint waagt de Française Pomares haar kans en haar timing is beter, zij pikt de 5 punten in van de vierde sprint en ook enkele anderen zijn in haar kielzog vertrokken en verzamelen de andere punten. Dan vindt Shari het welletjes en zij plaatst een serieuze versnelling, enkel Jolien en de Noorse Stenberg kunnen volgen, zij knallen de eerdere vluchters voorbij, schrijven de vijfde sprint op hun naam en pikken wat verder weer aan voor een bonusronde, waarna ze de wedstrijd rustig domineren.

Katrijn pakt nog eens nipt naast een puntje en lijkt de inspanningen van de voorbije twee dagen nog niet volledig verteerd te hebben. Maar dat is zeker geen oneer, haar Franse leeftijdsgenote Nenadovic, die ze voorbije jaren reeds ontmoette op internationale meetings en kampioenschappen, zit in hetzelfde schuitje.

Op het einde resten er nog 15 dames in koers, waarvan 3 met een verliesronde, 10 die reeds punten verzamelden en dan Katrijn en deze Française die aldus in de laatste ronde een eresprint mogen rijden om de 11de en 12de plaats, met brio gewonnen door onze dame.

Zelf had Katrijn er meer van verwacht, maar als eerstejaars mag ze met een uitstekend rapport naar huis, tweede in de Madison met Shari, zesde in het omnium en tenslotte elfde in de puntenkoers. Op nu naar de volgende uitdagingen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page