top of page

Landen 22 augustus DE

Na de dames jeugd is het de beurt aan de elite in Landen. Zij krijgen 99km op hun bord geschoven, verdeeld over 16 ronden. Er staan 84 rensters aan de start waaronder een viertal van ons team: Esmée, Yenthe, Kato en Maëlle.

Onze ploegleider is paraat met de camper, wat steeds gesmaakt wordt door onze rensters.

De wedstrijd start vrij rustig maar wanneer in de derde ronde Nathalie Bex in de aanval gaat wordt de snelheid opgetrokken en die komt net iets te hoog voor Kato. Het peloton heeft 6 ronden nodig om de vroege vlucht te niet te doen. Wat later volgt een aanval van Fien Van Eynde, Naomi De Roeck en Sara Van de Vel, het peloton weet dat dit sterke dames zijn en trekken de snelheid opnieuw op, wat Maëlle en Yenthe fataal wordt, zij komen in een achtervolgend groepje terecht, maar de jury laat niet veel tijdsverschil toe en zo worden ook zij uit wedstrijd gehaald.

Vooraan moet Van de Vel haar 2 kompanen laten rijden. De twee anderen komen bijna 2 minuten voor het peloton aan de streep en sprinten voor winst. In de pelotonsprint perst Esmée er nog eens alles uit en komt zo mooi als 14de over de streep. Op naar de volgende opdracht.

Dank aan Norbert voor de wedstrijdinfo en de foto's

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page