top of page

Koksijde 17 juli BK TT jeugd

Vorig jaar was er geen BK tijdrijden voor de jeugd, dit jaar kon het op de voorziene datum (1 mei) niet doorgaan wegens ongunstige corona-cijfers, maar finaal bleek het dan toch mogelijk om in Koksijde te organiseren en er een veilig parkoers uit te tekenen waarop de Belgische wielerjeugd kon strijden voor de titel.

Het parkoers van iets meer dan 11km ligt op en rond de militaire basis, een beetje naar analogie van het BK TT voor Elite vorig jaar. De junioren moeten dit 1x rijden, de U23 krijgen het 2x voorgeschoteld. De jongsten zijn met 21 komen opdagen, de beloften met 14.

Voor ons team nemen Jade en Laura de start bij de junioren, bij de beloften zijn dat Esmée en Katrijn. De ploeg heeft geïnvesteerd in professionele communicatieapparatuur en onze tijdrijdsters zijn de eersten die er mogen gebruik van maken.

Laura is de eerste die van start gaat om 12:03. Haar tijdritfiets is nog niet afgesteld en zij heeft er ook nog niet mee kunnen trainen en daarom start ze voor de zekerheid nog met haar gewone racefiets. Zij gaat onmiddellijk goed door en komt aan het tussenpunt door na 5’06” en doet het daarmee OK, zij klokt finaal af na 17’29,970”, goed voor een gemiddelde snelheid van 36,7 km/h, zeker niet slecht, de landingsbaan moet met de wind vol op kop worden afgelegd en dan ben je met een gewone fiets sterk ik het nadeel omdat je geen aerodynamische houding kan aannemen.

Jade neemt de start om 12:14 en gaat er onmiddellijk goed van door. Aan het tussenpunt komt ze langs na 4’54”, er zijn er maar enkele die beter doen. Zij blijft sterk doorrijden om finaal te finishen na 16’17,629”, wat een gemiddelde van 39,4 km/h betekent, dat is laagvliegen, zeker voor een juniore.

Finaal blijken deze tijden in de uitslag recht te geven op een 5de plaats voor Jade en een 14de voor Laura. Proficiat aan beiden.

Onze U23 moesten ook vroeg in Koksijde zijn want verkenning van het parkoers was enkel mogelijk tussen 9 en 10:30. Daarna is het kwestie van de tijd doden tot de start, voor Esmée is dat om 15:40, Katrijn start 3 minuten later.

Onze dames geven beiden goed door, wetende dat ze tegen enkele stevige concurrenten moeten opboksen, maar toch willen ze naar het voorbeeld van Juliet in Nederland een mooie ereplaats halen. Zij strijden sterk en Esmée komt na 16’38” door op het einde van de eerste ronde. Katrijn houdt gelijke tred met 16’46”, maar wanneer de tijden van de favorieten worden omgeroepen, zijnde 15’31” voor Julie De Wilde en 15’14” voor Shari Bossuyt is het duidelijk dat onze dames voor een ereplaats vechten. In de tweede ronde valt de landingsbaan tegenwind enorm tegen, de snelheid zakt, maar onze rensters strijden stevig door tegen de verzuring aan. Esmée klokt finaal af na 33’38,324” wat een gemiddelde is van 37,64 km/h, Katrijn doet er 15” langer over en bolt over de streep na 33’53,828”, haar gemiddelde komt uit op 37,35 km/h. Blijkt dat ze daarmee de 7de en 8ste plaats veroveren, wat exact de middenmoot is, 6 rensters waren sneller, Shari Bossuyt, de nieuwe kampioene deed er 3’ minder over dan Esmée, de laatste deed er 2’20” meer over dan Katrijn. Onze dames zijn best tevreden met hun prestatie die overeenstemt met hun verwachtingen. Kijken wij naar de clubteams dan zou Esmée zilver hebben gehaald en Katrijn brons, wat zeker het vermelden waard is, zeker als je weet dat exact de helft van de deelneemsters bij clubteams zijn aangesloten. Dank aan Serge en Jonas voor de logistieke steun en de begeleiding in de volgwagens en aan de trouwe supporters die ook hier weer aanwezig waren. Voor foto's moeten wij verwijzen naar de verschillende fotografen die hun foto's op FB etaleren.

Op nu naar de volgende opdracht voor onze dames.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page