Kerniel 18 juli BINGO

Vandaag wedstrijd in Kerniel voor dames jeugd. Vorig jaar de eerste jeugdwedstrijd na de eerste lockdown en toen meteen bingo voor ons team met zowel de eerste als tweede plaats bij de junioren.

Dat zal vandaag niet lukken want enkel Jade staat aan de start voor de wedstrijd van 71 km over een heuvelend parkoers. Meteen een goede waardemeter voor wie zich wil tonen op dergelijk selectief parkoers. In totaal 63 dames die hun kans wagen, de 29 junioren worden eerst op pad gestuurd en wanneer de nieuwelingen mogen starten met een minuut voorgift weet Jade dat dit hét moment is. Zij springt weg uit het juniorenpeloton en rijdt solo in één ruk naar de 34 nieuwelingen toe en houdt er daar samen met deze dames goed de snelheid in. De rest van de junioren slaagt er niet in om het gat dicht te rijden, in tegendeel, op het einde van de wedstrijd tellen ze 3 ½ minuut achterstand. Jade heeft veel gegeven in de wedstrijd en moet in de eindsprint 8 nieuwelingen voor zich dulden, maar dat ze op het hoogste juniorenschavotje prijkt met naast zich Marith Vanhove en Lani Wittewrongel is meer dan verdiend. Dikke proficiat aan onze renster. Op naar de volgende opdracht.


Recente blogposts

Alles weergeven

Dudzele 3 augustus

Afspraak in Dudzele in het West-Vlaamse vlakke land, m.a.w. een vlakke omloop van 7,7 km die 11x moet worden afgelegd, goed voor 85km. Aan de start niet minder dan 114 rensters met toch wel een aanta