top of page

Kerniel 18 juli: Jolien wint!!

In het zonnige Kerniel, hartje Limburg verzamelen 49 rensters voor de eerste wegwedstrijd "Dames Jeugd" van het jaar.

Het peloton bestaat uit 19 nieuwelingen en 30 junioren, veel nieuwe gezichten maar ook onze ganse armada blauw-gele dames aan de start, 7 in totaal, dat maakt 1/7 van de ganse meute, enkel Nora ontbreekt, maar door de coronamaatregelen kan ze (nog) niet deelnemen.

Voor onze enige nieuwelinge Julie is het haar vuurdoop op de weg, na eerder BMX volgde deze winter de piste, bekroond met 3 titels en dan nu de weg. De 6 junioren staan op scherp, gezien hun grote aanwezigheid en de afwezigheid van enkele toppers weten ze dat ze het gewicht van de koers moeten torsen, maar dat zien ze wel zitten, ze zijn er op gebrand om de aanwezige ploegleiding een mooi geschenk te geven voor hun inzet. Het parkoers dat 11x op het menu staat is 4,9 km lang, licht glooiend maar met een vrij stevige helling van bijna 1,5km naar het einde waarbij vooral de laatste rechte lijn van 700m best pittig is.

De wedstrijd wordt "old school" georganiseerd, d.w.z. nieuwelingen en junioren worden samen op pad gestuurd. Dat maakt dat niemand zich aangesproken voelt om direct het gashendel vol open te draaien, de koers blijft dus bij aanvang "gesloten". De snelheid is evenwel meer dan hoog genoeg om reeds in de eerste ronde enkele slachtoffers te maken. Julie moet op het einde van de eerste ronde een gaatje laten, maar rijdt dit in de afdaling moeiteloos terug dicht, maar dan slaat het noodlot toe, op het einde van de tweede ronde tikt ze een wiel aan en gaat onderuit, gelukkig niet erger dan wat schaafwonden, maar het peloton is gaan vliegen en dus einde verhaal na minder dan 10 km. Jammer, zeker in eigen streek.

Onze andere dames nemen de koers in handen en tonen zich actief vooraan, Katrijn probeert meermaals een ontsnapping op poten te zetten, maar men geeft haar geen vrijheid.

Op het einde van de vierde ronde trekt Jolien alles op een lint waarna Katrijn een aanval waagt, evenwel opnieuw zonder resultaat. Nog een ronde verder raakt ze met 3 anderen uit de greep van het peloton, maar zij worden plots opgehouden door een mobilhome en het peloton komt zo terug aansluiten. In het begin van de zevende ronde probeert Katrijn nog eens, opnieuw wordt ze tot de orde geroepen maar op dat moment waagt Jolien haar kans.

Het peloton twijfelt even en onze sterke dame is de pijp uit. De rest van de ploeg weet het peloton in een wurggreep te houden, Jolien twijfelt niet en houdt haar tempo hoog. Zij kan snel een mooie voorsprong bij elkaar sprokkelen, op het einde van de achtste ronde is die reeds uitgegroeid naar 1'25".

Elke tegenreactie wordt door haar ploegmakkers in de kiem gesmoord en het peloton heeft het begrepen, een ronde verder rijdt onze dame reeds 1'38" voor hen uit, bij het ingaan van de laatste ronde is dat zelfs 2'20" en dus zijn de laatste 5 km een mooie zegetocht en ereronde.

Na anderhalf uur koers komt ze solo over de streep, iets meer dan 2' later komt de restant van het peloton eraan om te sprinten voor de tweede plaats. De onzen zijn eerst niet op de eerste rij te zien, maar dat betekent dat ze de aankomst beter hebben ingeschat.

In de laatste hectometers komt Katrijn heel sterk naar voor en snelt iedereen voorbij om zo ook de tweede plaats binnen te halen, 2'17" na Jolien.

Yenthe en Ruth komen als 9de en 10de over de streep, goed voor de 7de en 8ste plaats bij de junioren, dat betekent een top-10 voor 4 van onze 6 junioren. En of ze daarmee Serge en Jonas gelukkig maken, zelfs een mondmasker kan dit niet verbergen. Maelle komt als 14de juniore over de streep en Kato wordt 20ste juniore. Best een mooie ploegprestatie en dus wordt dit gevierd op het terras van "Café Coureur".

Dank aan de trouwe supporters en ook aan Lut en Vera voor de foto's. Op naar morgen in Duisburg waar onze dames op zoek gaan naar nieuw succes.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

留言


bottom of page