top of page

Ingelmunster 16 juni BK 77

Vandaag BK tijdrijden in Ingelmunster over een rondje van 12,2 km, dat 2x moet afgelegd worden, dit na een aanloop van 500m, goed voor 24,9 km in en rond Ingelmunster, dan weet je het al: allemaal vlak met veel draaien en keren en enkel 4x een brug per rondje om de biljart even te onderbreken.

Van onze ploeg is enkel Esmée op post, de examenroosters van onze andere dames maakte deelname niet mogelijk.

Esmée start goed maar dan slaat haar voorwiel even weg in een bocht, zij kan corrigeren en een val vermijden, maar raakt wat haar vertrouwen kwijt. Zij rijdt sterk door maar het parkoers is niet echt haar ding en dus wordt het zwoegen.

De grote molen wordt gebruikt, maar de cadans blijkt onvoldoende. Esmée klokt tenslotte af na 38:39,793, dat is op 4:38 van de winnares Lotte Kopecky, zij eindigt zo op de 34ste plaats. Haar gemiddelde snelheid is 37,09 km/h en dan weten wij dat Esmée sneller kan, maar dat het er deze keer jammer genoeg niet is uitgekomen, niet getreurd, op 17 juli is er reeds een herkansing met het BK TT jeugd.

Mooie foto's van de dames in Ingelmunster op de FB van Alain Sennesael.

Zondag staat Esmée aan de start van het BK weg, dan wel samen met Katrijn, Kato, Erin en Maëlle, enkel Yenthe moet verstek geven want de examens geven haar geen ruimte. Wij duimen voor onze dames, start om 10u voor een wedstrijd over 122km.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page