top of page

Iddergem 3 juli

Afspraak in Iddergem waar wij dankzij de sympathieke Andre en Thérèse terug ons kampement mogen op slaan zowat 100 m na de streep. Ideale uitvalsbasis, camper van de ploeg op het erf en alle rensters er ook bij. Die zijn met negen en dat kan tellen. Er zijn 96 rensters die komen opdraven wat betekent dat wij zowat 10% van het peloton leveren, dat is iets voor de annalen van de club. Binnen de ploeg gaat de beker van de verstkomende naar Juliet die van Apeldoorn is afgezakt, verder zien wij Anoek, Famke, Kato, Maelle en Katrijn als elite en Laura, Jade en Ruth van onze junioren, allen met een brede glimlach want de vakantie is er eindelijk.


Het parcours is hetzelfde als vorig jaar, een rondje van 7 km met veel smalle straatjes, in het dorp veel draaien en keren en een stukje kassei en verder een lange landweg, eerst bergop, dan bergaf. De brandweer heeft in de voormiddag nog stukken weg proper gespoten en dat is geen overbodige luxe want er liggen heel wat “slipzone’s” op het traject, niet in het minst de 3 “regenboogzebrapaden”. De rensters krijgen deze wegen 14x onder de wielen geschoven, goed voor een totaal van 98km, wat al kan tellen voor “regionale wedstrijd”.

Even voor de dames hebben de junioren deze wegen “ingereden” en zij hadden het geluk dit met een droog wegdek te mogen doen, maar hierboven hebben ze met de dames andere plannen en kort voor de start begint de regenval, niet te hard maar voldoende om zebrapaden, kasseien en nog meer van zulks spekglad te maken. Tussen de velden komt er dan nog wat modder over de wegen en dat maakt dat de kleurrijke pakjes al snel helemaal grauw ogen.

Katrijn heeft er zin en drijft op het einde van de aanvangsronde de snelheid even op, de ganse meute op een sliert en de achterdeur staat meteen op een kier.

Onze rensters zitten al snel helemaal verspreid over het ganse peloton van in de spits tot de laatste gelederen. In de derde ronde, na minder dan 20 km wedstrijd, trekt de Britse Henderson van Jumbo-Visma er solo van door.

Er waren toen al verscheidene valpartijen genoteerd en de kans is dus groot dat ze het veiliger vond alleen dan in de meute. Ze heeft snel 40” voorsprong en in het peloton raakt de achtervolging niet echt georganiseerd.

De snelheid blijft evenwel vrij hoog en mede door de vele valpartijen verbrokkelt het peloton. Famke, Jade, Ruth, Juliet en Katrijn vatten post in de eerste groep. De hoge snelheid gecombineerd met de strakke limiet van max. 3min. achterstand wordt snel menig renster fataal, mede door het feit dat de achterstand wordt geteld t.o.v. van Henderson die ruim voor het peloton uit rijdt. Enkele van onze rensters zijn daardoor ook slachtoffer van de situatie en moeten iets verder de wedstrijd verlaten. Wat later kent Famke pech met het versnellingsapparaat en moet voet aan de grond zetten, einde verhaal. In het peloton herkennen wij dan nog Katrijn, Jade, Ruth en Juliet in onze outfit. Dan slaat het noodlot toe voor Ruth, zij moet van fiets wisselen, maar net dan noteren wij een aanval in het peloton en gaat de snelheid met een ruk omhoog.

Ruth komt tot op 100m terug maar kan de aansluiting net niet meer maken en zakt terug, Juliet kent wat later een moeilijk moment en wordt met Ruth door de tweede groep ingehaald.

Deze maakt echter onvoldoende vaart, zij blijven wel op zowat 1 minuut van het peloton rijden, maar “vluchtelinge” Henderson blijft maar beuken om zo snel mogelijk droge kledij aan te trekken en zij loopt 2 minuten uit op het peloton. Zo moeten ook Juliet en Ruth de wedstrijd verlaten en tellen wij nog enkel Jade en Katrijn in het peloton.

Intussen is zowat 2/3 van de starters uit de wedstrijd. In het peloton noteren wij enkele aanvallen van rensters die solo of met enkelen proberen weg te rijden, maar niemand slaagt in dat opzet. Op 2 ronden van het einde waagt Jade als laatste haar kans, zij neemt enkele hectometers voorsprong en Katrijn tracht af te stoppen, maar het peloton laat niet betijen.

Na 2h41min koers komt Henderson over de streep na een solo van meer dan 80 km. Vier minuten later meldt de rest zich, dat zijn er welgeteld nog 29. Katrijn en Jade geven nog eens alles in de sprint, goed voor resp. de zesde en elfde plaats. Mooie prestaties en nu maakt de ploeg zich klaar voor de volgende afspraak woensdag as. om 17u30 in Scheldewindeke, thuiswedstrijd voor Katrijn.

Dank aan de ploegleiding en de aanwezige supporters. Dank ook aan Lut voor de foto’s.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page