top of page

Heusden-Zolder 27 juni

Daags na Vlamertinge konden de dames jeugd alweer aan de slag in het Limburgse Heusden-Zolder voor een wedstrijd over 71km die voor de Limburgse dames meteen ook telde voor de provinciale titels. Daar streden onze 3 dames niet voor mee, allen Oost-Vlaamse rensters, maar ze staan wel aan de start in een peloton dat 91 rensters telt, wat heel veel is bij de dames jeugd in ons land. Die 94 bestonden uit 40 nieuwelingen en 54 junioren, bij deze laatste dus ook Jade, Laura en Ruth die de dubbel maakten dit WE.

Tijdens de wedstrijd raakt de Nederlandse Nikki Souren voorop en in het peloton raakt de achtervolging niet georganiseerd, zij komt finaal met bijna 3 minuten voorsprong over de streep. Laura voelt naast de examens ook de wedstrijd van zaterdag in de benen en moet de strijd kort voor het einde staken, zij niet alleen, niet minder dan 43 van de 94 rensters halen het einde niet. Ruth en Jade sprinten mee op het einde, Jade wordt 14de en Ruth 40ste in het algemeen klassement, dat is goed voor resp. de 10de en 25ste stek onder de junioren. Op naar volgende week.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

留言


bottom of page