top of page

Herzele 21 juli DJ

Vandaag in de Herzeelse deelgemeente St Lievens Esse afspraak voor de derde wedstrijd dames jeugd op 4 dagen. Niet minder dan 5 van onze 7 dames staan voor de derde keer aan de start. De lokale ronde van 6,1 km is niet van de poes met enkele stevige hellingen er in. Aan de start 31 junioren die 10 ronden moeten afleggen, goed voor 61km en 23 nieuwelingen die 3 ronden minder moeten koersen.

Onze rensters zijn dadelijk op de voorposten te vinden. De junioren gebruiken de eerste 2 ronden als extra opwarming en verhogen de snelheid pas in de derde ronde, de jury verslikt zich in die versnelling waardoor de voorgift van de nieuwelingen zeer klein is, te meer daar op het einde van de derde ronde wordt aangevallen waardoor 2 “schuifjes” junioren van de rest wegrijden. In het eerste schuifje Katrijn met Marith Vanhove, Fien Masure en Eefje Brandt, het tweede is een duo met Jolien en Leontine Farazijn.

De nieuwelingen zijn nog het juiste verzet aan het zoeken als de eerste vier hen reeds op de nek vallen, Jolien kan met haar kompaan niet direct de kloof dichten en moet bijna een volle ronde achtervolgen om vooraan in te pikken.

Bij de nieuwelingen zijn er een aantal die het zien zitten om ook de gas open te draaien en het peloton met onze andere rensters worden snel op een grote achterstand gereden, bij het ingaan van de 5de ronde is deze reeds 45”, een rondje verder 1’.

Voor Julie en Kato is de snelheid op dit parcours iets te hoog en zij moeten de rest laten rijden.

Katrijn en Jolien rijden vlot mee in de kopgroep, Katrijn is meestal vooraan te bespeuren, Jolien begint stilaan de inspanningen van het afgelopen WE te voelen maar geeft geen kik bij de talrijke tempoversnellingen.

Yenthe, Ruth en Maelle werken mee in het peloton maar dit komt niet echt dichter, wanneer men vooraan even een pauze inlast verkleint de voorsprong met 15” tot 1’07” maar dichter komt men niet meer. Bij het ingaan van de 8ste ronde trekken Katrijn, Marith en Fien nog eens door, maar zij worden eerst afgeremd door enkel wagens op het parcours en de groep wil hen ook niet zomaar laten rijden. Het peloton wordt zo wel op meer dan 2’ gereden. Vooraan blijven er nieuwelingen sneuvelen die de snelheid (nog) niet aankunnen, zij rijden deels tussen de 2 groepen, deels worden ze opgepikt door het peloton en anderen moeten ook hier loslaten samen met tal van junioren.

Bij het ingaan van de slotronde probeert Marith nogmaals weg te rijden, Katrijn glipt vlot mee en ook Fien sluit snel aan, maar iets verder is alles terug te herdoen. Daar het verschil tussen beide groepen opgelopen is tot meer dan 3’ moet de tweede groep een ronde vroeger sprinten voor de 21ste plaats. Deze groep bestaat op dat moment uit 13 junioren en 2 nieuwelingen.

Yenthe komt als 5de van deze groep over de streep met in haar spoor Ruth en Maelle. Zij zijn aldus 25ste, 26ste en 27ste algemeen, voor hen rijden maar 6 junioren en zo zijn ze dus 11de, 12de en 13de in hun eigen categorie. Even later meldt de kopgroep zich voor de eindsprint, daarin 6 junioren en 9 nieuwelingen. Katrijn heeft een klein probleempje door een overspringende ketting en raakt zo wat ingesloten, maar eens weer los perst ze er nog een sterke sprint uit.

Zij kan nog enkele rensters remonteren en komt als derde over de streep, goed voor de tweede plaats bij de junioren, Jolien komt als 13de over de streep, goed voor de vijfde stek bij de junioren. Mochten de 3 wedstrijden een regelmatigheidscriterium hebben gevormd, zij had ongetwijfeld de hoofdvogel afgeschoten.

De aanwezige ploegleiding en sponsors hebben genoten van de prestaties van hun rensters evenals de aanwezige supporters. Dank aan Marc, Benny en Lut voor de actiefoto’s. Deze van Marc zijn opgenomen als aparte reeks achter dit verslag. Morgen starten Ruth en Julie in de tijdrit in Ruddervoorde, daarna is de volgende afspraak zondagmiddag in Landskouter.Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Commentaires


bottom of page