top of page

Herzele 12 september

Afspraak in Herzele voor het Belgisch kampioenschap op de weg voor junioren. De organisatie heeft een stevig parcours van bijna 15 km uitgetekend met weinig vlakke stukken er in, ideaal om koers te maken indien de rensters willen. De dames moeten dit parkoers 5x rijden, goed voor net geen 75 km. Finaal komen 35 rensters opdagen voor de strijd om de tricolore trui, daartussen onze 3 dames junioren Laura, Ruth en Jade.

Reeds in de eerste kilometers gaat Cleo Kiekens in de aanval, maar het peloton laat niet begaan en alles komt terug samen.

In de tweede ronde trekt Ruth stevig door op kop op de helling bij het binnenrijden van St Lievens Esse en er zijn er een aantal die het serieus lastig krijgen. De beteren trekken even door en wat verder scheurt het peloton.

Ruth en Jade zijn mee in de eerste groep van 9 die snel 15” voorsprong verwerft op de tweede groep, Laura volgt iets verder in een derde groep, daarna verbrokkeling al om.

De voorsprong van de vluchters groeit gestaag terwijl achter hen de tweede en derde groep samen smelten. Ruth is veel op kop te zien en ook Jade draagt haar steentje bij om de voorsprong verder uit te diepen. Bij de vierde passage aan de kerk van “Essche” is het tijdsverschil reeds 2:25 en is de kopgroep uitgedund tot 8 rensters met nog steeds ons duo daarbij. Iedereen die na de tweede groep doorkomt moet de wedstrijd verlaten, finaal zullen slechts 20 rensters de wedstrijd uitrijden.

Als wij de truitjes monsteren zit vooraan een trio, een duo (Ruth en Jade) en drie eenzaten, maar één ervan noemt Marith Vanhove en is dé sprintbom van dienst, het is zaak om van haar af te raken, maar dat lukt niet.

Zij zet de sprint van ver in en Jade probeert de strijd aan te gaan, maar moet zoals alle anderen de rol lossen, zij komt finaal als vijfde over de streep met Ruth als zesde in haar wiel.

Enkele minuten later wordt Laura tweede in de sprint van de volgende groep wat de elfde plaats oplevert in de uitslag.

Met dergelijk rapport kan de ploeg zeker leven. Proficiat aan onze dames die hun beste beentje hebben voorgezet en de ploegleiding voor de steun onderweg. Dank ook aan Aline voor de hulp bij de foto's.

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Kommentare


bottom of page