top of page

Heerde 6 juli

Vandaag nam Juliet deel aan het districtskampioenschap tijdrijden in Heerde. Wij weten allemaal dat onze Apeldoornse een stevig stukje op een tijdritfiets kan rijden, dat bewees ze onlangs nog in het NK. Ze mocht dan ook met de nodige ambities naar dit kampioenschap afzakken. Het parcours is 13 km lang, 6,5 gaan en evenveel terug en is vrij glooiend. Juliet heeft de pech dat de renster die voor haar moest starten niet komt opdagen en ze zeker zonder mikpunt moet rijden. De heenweg verloopt niet naar wens en onze dame wordt wat nerveus, maar eens het keerpunt gepasseerd slaat de turbo aan en is er geen houden meer aan. Ze speelt alles of niks en gaat direct vol door hoewel er nog 6,5 km te rijden is. Maar ze ziet haar gemiddelde snelheid gestaag stijgen en dat heeft de burger moed. Wanneer ze over de streep rijdt staat daar liefst 43,1 km/h en dat blijkt genoeg, ze is net 1 seconde sneller dan haar dichtste belager die haar nog vooraf ging op het NK.

Deze dame kan het eerst niet geloven en denk dat er iets mis is met de tijdsopname, maar alles blijkt de kloppen, ons Juliet op de hoogste trap, zij eentje lager.

Dikke proficiat aan Juliet voor deze knalprestatie. Jammer dat wij afgelopen zondag verstek moesten geven voor het BK ploegentijdrit, het had mooi kunnen zijn, maar de datum lag wel zéér ongelukkig voor een team dat bijna uitsluitend uit studenten bestaat.

Zo'n overwinning geeft wel goede moed, onze ploeg raakt op dreef, wie volgt?

Recente blogposts

Alles weergeven

Binche-Chimay-Binche 5 oktober

Esmée kreeg het aanbod om als gastrenster met de Sprinters Malderen deel te nemen aan deze UCI 1.2 wedstrijd. Liefst 130 deelneemsters melden zich aan voor deze wedstrijd over 117,2km. Het weer is de

Kasterlee 3 oktober

In deze veldrit met 38 dames aan de start tekent Anoek present. Zij kan na de nodige strijd met de modder als 23ste finishen.

Comments


bottom of page