Fiorenzuola d'Arda 8 oktober

Vandaag de eerste dag van het EK Piste jeugd. Vele malen geannuleerd door corona, finaal dan toch van start in de mooie open 400m velodroom in het stadje Fiorenzuola d'Arda, tussen Milaan en Bologna. Alles gebeurt onder zeer strikte maatregelen naar gezondheidsrisico's toe, maar de Belgische delegatie is, zoals de traditie het wil, ruim aanwezig en laat zich opmerken.

Jolien en Katrijn zijn opgenomen in de nationale juniorenselectie. Jolien is enerzijds reserve voor de ploegenachtervolging en anderzijds mag ze een pak ervaring opdoen naar de toekomst toe.

Zij start de eerste dag in de individuele achtervolging. Dat is hier 5 ronden, de betonnen piste is net geen 400m en loopt ook niet echt lekker, daardoor zijn de tijden niet vergelijkbaar met deze op een standaardpiste van 250m, enerzijds rijden de deelnemers meerdere meter minder, anderzijds kunnen ze op de beton niet dezelfde snelheden halen. De bochten zijn wel ruimer en vlakker en dat vereist dan weer wat minder technische bagage.

Jolien opent in 20,630" na de eerste halve ronde, en zet dan na 1 ronde een tijd neer van 35,778". Ze rijdt stevig verder en komt halfweg door in 1'22.869" om te eindigen na 2'43.597", goed voor een 14de plaats. Tijd waar ze tevreden mag mee zijn en ze is in elk geval een pak ervaring rijker.

Recente blogposts

Alles weergeven

Dudzele 3 augustus

Afspraak in Dudzele in het West-Vlaamse vlakke land, m.a.w. een vlakke omloop van 7,7 km die 11x moet worden afgelegd, goed voor 85km. Aan de start niet minder dan 114 rensters met toch wel een aanta